jestem juz chyba mocno przemeczony,albo nie wiem
mam niby prosty skrypt,ktory nawiazuje 2 polaczenia..jedno z mssqlem a drugie z lokalnym mysqlem..i teraz sprawdza sobie czy jest cos nowego w danej tabeli na mssqlu, jesli tak to insertuje to do mysql'a
sam skrypt nie ma zadnego include'a, czyli jesli sa jakies zmienne czy funkcje to sa tylko w tym wlasnie skrypcie..zaznaczam, ze serwera (linux,php,apache,mysql,mssql via freetds itd) ja nie stawialem i nie pisalem tego skrypty.mam jedynie go przeniesc na inna maszyne i pojawil sie problem poniewaz
w jednej z ostatnich lini skryptu mam cos czego nie rozumiem i nie moge nigdzie znalezc
otoz juz w samym insercie do mysql'a mam cos takiego:
while ($mssql_row = mssql_fetch_assoc ($mssql_result))
{
$query .= ($ccc++ ? "," : "") ."(". $mssql_row[data1] .",'". $mssql_row[data2]
."',device_chk_add('". $mssql_row[data3] ."','". $mssql_row[data4] ."',". $mssql_row[data5] .")"
.",card_chk_add('". $mssql_row2[data6] ."','". $mssql_row2[data7] ."',". $mssql_row2[data8] ."))";
}
if(!(mysql_unbuffered_query($query)))
{
syslog(LOG_ERR,"{". $script_name ."} error mysql inserting multi-row " . mysql_error());
}
mssql_free_result($mssql_result2);
}
oczywiscie wywala sie na device_chk_add( i card_chk_add...i tak jak mowie, nie ma zadnego includowanego pliku do tego skryptu...a w samym skrycie nie ma takich funkcji...juz myslalem, ze to cos globalnego blebleble o czym nie wiem itd..ale chyba nie..to skad do cholery on to bierze....any idea?
wywala mi
"error mysql inserting multi-row FUNCTION tablicaglowna.device_chk_add does not exist"
co ktos wkompilowal te funkcje do php'a czy mysql czy jak? juz naprawde mi odbija..nie kontaktuje
gdzie moge poszukac jakiegos sladu...nawet stracem robilem sobie pod konsola szperacjac co ten plik robi,ale nic...
a moze po prostu czegos nie wiem
ps. bede wdzieczny za sugestie
pozdro NmN