Diwi
12.10.2007, 19:08:26
Witam, czy jest możliwe ustawienie Eclipse tak aby po zmianie perspektywy w edytorze zmieniało się kolorowanie i podpowiadanie składni na takie jakie jest w wybranym komponencie ?
Chodzi mi tutaj o przełączanie się pomiędzy edycją w PDT i Aptaną wtedy gdy mam w pliku pomieszany kod HTML i PHP.
athabus
13.10.2007, 19:22:23
Nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi, ale kolorowanie składni zależy od rodzaju edytora, którym otworzyłeś dany plik. Po prostu robisz prawoklik na pliku i wybierasz "open with xxx".
Ale generalnie to lepiej nie mieszać php z html i wtedy nie ma problemu :-)
Diwi
13.10.2007, 21:18:46
O tym rozwiązaniu wiem, jednakże jest to troche nie wygodne. Chodziło mi o to żeby po zmienieniu perspektywy zmieniło się podpowiadanie i kolorowanie tak jak bym ten plik otworzył w innym edytorze (tym na który się przełączyłem)
athabus
14.10.2007, 09:41:04
To chyba jest niemożliwe - wymagało by to zamknięcia pliku i otwarcia go ponownie w nowym edytorze domyślnym w danej perspektywie. Ale mogę się mylić.
NuLL
14.10.2007, 23:10:11
athabus - nie mylisz sie

To tylko moge napisac - sam kiedys mialem z tym problem i jest to niemozliwe gdyz konkrenty edytor jest przypisany do danej perspektywy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.