Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]Potrzeba skryptu :)
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
jasiux
Cześć,

Potrzebuje skrypt w PHP,
Zadaniem skryptu jest zmiana koloru pola (dajmy na to statusu).

Mamy jakiś tekst i chcemy żeby obok niego pojawiał się status w postaci kolorowego kwadracika lub tekstu w wybranym kolorze smile.gif

user ma wybrać jeden z kolorów (czerwony, żółty, zielony i czarny) i zatwierdzić go.

Po zmianie powinien wyświetlić się nowy kolor w polu statusu (może to być zrobione jako jpeg albo kod).

Czy będę do tego potrzebować bazy danych?

Jeśli nie to potrzebny będzie skrypt, który pobierze daną z formularza i zapisze ją do pliku nad/pod poprzednio zapisaną informacją.

Z góry dzięki za pomoc. winksmiley.jpg
Cysiaczek
To sobie napisz!
Nie wytrzymam zaraz :|
Gotowców nie dajemy - nie pokazujesz kodu, nie przedstawiasz problemu, a zatem

Przenoszę na Giełdę ofert
jasiux
Czizys zadałem proste pytanie, czy potrzebuje  do tego bazy damych...

gotowca nie chce, jestem początkujący w php i oczekuje bardziej podpowiedzi metod jakich powinienem użyć oraz sugestii.

PS. Zajebisty z Ciebie moderator... zamiast pomóc odsyłasz! Więcej takic..... NOT
mike
Cytat(jasiux @ 23.10.2007, 12:36:21 ) *
Czy będę do tego potrzebować bazy danych?
To zależy. Jeśli chcesz te informacje zapisywać w sposób trwały to tak, bedziesz musiał to gdzieś przechowywać.
Ale pojęcie baza danych też jest szerokie. Możesz użyć plików luib relacyjnej bazy danych.

Cytat(jasiux @ 23.10.2007, 13:17:23 ) *
gotowca nie chce, jestem początkujący w php i oczekuje bardziej podpowiedzi metod jakich powinienem użyć oraz sugestii.
Nie dziw się takiej reakcji. Tekst:
Cytat(jasiux @ 23.10.2007, 12:36:21 ) *
Jeśli nie to potrzebny będzie skrypt, który pobierze daną z formularza i zapisze ją do pliku nad/pod poprzednio zapisaną informacją.
rzucony w próżnię zabrzmiał jakbyś szukał takiego skryptu lub go oczekiwał. Nie sprecyzowałeś stąd taka reakcja moderatora.
jasiux
Cytat(mike @ 23.10.2007, 13:25:12 ) *
Nie dziw się takiej reakcji. Tekst:rzucony w próżnię zabrzmiał jakbyś szukał takiego skryptu lub go oczekiwał. Nie sprecyzowałeś stąd taka reakcja moderatora.

Dzięki za info... bardziej interesuje mnie zapis danych w pliku niż w sql.

co do moderatora, to powinien zasugerować zmianę treści pytania/poinformować że tutaj dostanę jedynie podpowiedź a nie rozwiązanie. zanim przeniesie wątek. Nadpobudliwość i osoby moderującej forum nie jest mile widziana ;/
Cysiaczek
Według mnie, to teraz ściemniasz.
Tytuł "Potrzeba skryptu smile.gif" - jasno mówi, potrzebujesz skrypt.
Następnie wymieniasz cechy skryptu.
Pytasz, czy potrzebujesz bazy danych
Na koniec określasz, co ma się stać, jeśli nie będzie konieczna baza danych
Cytat

Przeczytaj to sobie raz jeszcze.
Skoro miałeś inne intencje, to mogłeś to napisać w inny sposób.

P.S
Cytat
PS. Zajebisty z Ciebie moderator... zamiast pomóc odsyłasz! Więcej takic..... NOT

Pomagać to mogę jako użytkownik forum, a nie moderator. Jak nazwa wskazuje, jest to osoba kontrolująca dyskusje wg pewnych zasad

Zmień treśc w sposób, który umożliwi poprawne zrozumienie intencji i najlepiej pokaż jakiś kod, który dotyczy tego zagadnienia.
Ja przeniosę temat do odpowiedniego działu, a Ty zapewne uzyskasz pomoc.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.