Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zrobienie strony nieruchomości
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
socker1
Witam

Ile może mnie kosztować zlecenie komuś lub firmie zrobienie strony nieruchomości typu gratka.pl czy domiporta.pl gdzie ludzie mogą dodawać własne oferty nieruchomości i oczywiście je przeglądywać itd.
php programmer
kilka tyś.
acztery
@php programmer " kilka tys" pojęcie względne. 2,3 czy 4... ?

Ja bym to wycenił raczej na ok 20 tys. 3-6 m-ce pracy. Wszystko ustosunkowane od specyfikacji. bo zdanie typu "coś jak gratka.pl" nic nie mówi.
socker1
1.Jak taką specyfikacje przygotować ? Pod pojęciem "specyfikacja" mam rozumieć iż chodzi tu o dokładny opis tego co ma na stronie się znajdować w danych kategoriach co do szczegółów itd. ?
2.Czy możecie mi powiedzieć na jakim serwerze taki serwis powinienem utrzymywać ( chodzi mi głównie o koszt takiego serwera ).
php programmer
Cytat(acztery @ 12.11.2007, 15:00:15 ) *
@php programmer " kilka tys" pojęcie względne. 2,3 czy 4... ?

odpowiedź była tak samo ogólna jak pytanie,
kilka tyś to od 2 do 9 tyś.
sf
Ostatnio mnie ktoś pytał czy za 4500 wykonam taki serwis, który miałby posiadać funkcjonalność : domiporta.pl smile.gif Stwierdziłem, że da radę.

Tytko tutaj bym raczej uważał na firmy, które nie miały nic wspólnego z nieruchomościami bo mogą zrobić z tego kaszankę jeśli nie dostarczysz szczegółowej specyfikacji winksmiley.jpg
Cysiaczek
Ale żeście sobie miejsce do dyskusji znaleźli ; p

p.s kilka zaczyna się od 3, nie od 2 : >

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.