DEXTER_c
5.12.2007, 18:15:25
Mam standardowe Eclipsem i chcę zainstalować PHPIDE. Znalazłem już 3 tutoriale, ale w każdym były nie aktualne adresy źródeł pluginów... Poddaje się. Mógłby ktoś podać swoją działającą listę źródeł z których zainstaluję PHPIDE z zależnościami?
Używałem EasyEclipse - super sprawa, polecam. Jednak obecna wersja nie działa na moim nowym kompie - exit code 6 i nie ma zmiłuj
phpion
5.12.2007, 18:20:06
Nie możesz ściągnąć i zainstalować Eclipse PDT? Wcześniej również używałem EasyEclipse ale przycinał się przy pierwszym wczytywaniu plików *.css oraz *.yml co nie ma miejsca w PDT
DEXTER_c
5.12.2007, 19:38:09
Cytat(phpion.com @ 5.12.2007, 18:20:06 )

Nie możesz ściągnąć i zainstalować Eclipse PDT?
Nie widzę tam wersji na 64 bity. Nawet jakby było, to wolałbym korzystać z eclipse dostępnego w repo Debiana.
Wujashek
5.12.2007, 21:08:05
Architektura 64 bity ma tą zaletę że są systemy 64 bitowe a nie ma oprogramowania ( np Eclipse )
Jedyne co możesz zrobić to instalować rozszerzenia ręcznie ( jakieś 2-3 dni dla sprawnej osoby )
Wiem coś o tym bo to przerabiałem, lepiej zmień system na 32 bit i oszczędź sobie kłopotu ( różnica w wydajności jest minimalna ).
Cysiaczek
5.12.2007, 22:49:09
Zły dział - przenoszę na Komputery i oprogramowanie
Nodrog_Nameerf
8.01.2008, 08:55:01
Witam
Moja problem z instalacja polega na tym, ze instalowalem Eclipse na Ubuntu(7.10)(korzystalem na Windowsie i bylo ok), zarowno przez Synaptica, apt-get'a, sciagalem ze strony zenda(tak by to juz napewno byl eclipse PDT) i nie wiem co sie dzieje, ale w zadnym z nich nie moge tworzyc plikow php, ani nawet ich otwierac: / Moze ktos mial podobny problem i/lub wie jak temu zaradzic; /? Potrzebuje Eclipsa tylko do PHP i pod Ubuntu.
Z gory dziekuje za wszystkie ewentualne odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Edit:
Dodam, ze przez Help->Software Updates z Eclipse nie mam aktualizacji do sciagniecia.