Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IE dla Linuxa
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
batman
Szukam już pewien czas IE dla linuxa. Najlepiej, by był to IE6 i IE7, ale samym IE6 też się zadowolę. Znacie może jakieś aplikacje?

P.S.
Używałem IEs4Linux i nie działa on tak samo jak IE6 pod windę (sprawdzone doświadczalnie). Poza tym licencja nie za bardzo mi odpowiada. Dla niewtajemniczonych:
Cytat
Note that to install any MS program included on IEs4Linux, you need a valid Windows license.
devnul
no i raczej nie będzie działał identycznie - jak takie wyjście nie odpoiada to zostaje chyba tylko wirtualizacja (virtualbox, qemu, vmware itd)
tiraeth
A jaką Ty byś chciał licencję dla programu, który jest wypuszczany z Windowsem, dla Windowsa i przez Windows Genuine Advantage (poza IE7 ofkoz)?
webdice
Jak dla mnie tej dyskusji nie powinno być, nie podoba Ci się licencja trudno, używaj innego oprogramowania. Jeśli autor nie ma licencji, a na to wszystko wskazuje, to wszelkie próby pomocy to pomoc w kradzieży.
sztosz
@webdicepl: Licz się ze słowami. Oskarżanie kogoś o kradzież kiedy łamie warunki umowy (cywilno prawnej de facto) to oszczerstwo!
batman
@webdicepl
Mam oryginalnego Windowsa, więc to co piszesz jest po prostu głupie. A jak doczytałbyś całego mojego posta, to wiedziałbyś dlaczego szukam innego rozwiązania.

@devnul
Dzięki za podpowiedź. Walczyłem jakiś czas z VMWare, ale przegrałem winksmiley.jpg Za to Virtualbox działa bez zarzutu.
devnul
vmware jest jak najbardziej ok. co prawda miałem przypadki że na linuxie miał problemy z pewną architektórą sprzętową (ale podobnie też jest czasem z vmware), jednak ze wszystkim idzie sobie poradzić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.