Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ustawic proxy - pomocy ...
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
kagome_171
nie wiem czy dobry dzial ale chcialabym ustawic proxy (chyba).

mamy w domu 3 komputery - jeden moj, a inne mojego mlodszego i starszego brata. chce podzielic internet (60% predkosci dla mnie, po 20% dla nich) ale nie wiem jak (i bez zadnych programow bo moj mlodszy brat - Bartek - jak zobaczy to skasuje). pisalam na innym forum i jedno z razwiazan bylo: "stworz proxy, aby wszystko przechodzilo przez twoj komputer, i bedziesz mogla regulowac z jaka szybkoscia bedzie dzialac intenet na innych komputerach"

moje pytanie: jak zrobic cos takiego (proxy)? albo jak podzielic komputer bez pomocy programu?

z gory dziekuje za odpowiedz smile.gif
klocu
jeśli linux (a nie zakładam) to nie ma problemu. jeśli Windows to bez dodatkowych narzędzi nie podzilisz. a co brat ma do rozmowy? zakładasz drugie konto, które będzie obsługiwać tylko usługę proxy. zakładasz dobre hasło, konfigurujesz i tyle. co do podziału pasma to nie wiem, ale takie free proxy to raczej nie umożliwi. będziesz musiał wykorzystać jakieś demko do testów (nie polecam kraść cudzej własności intelektualnej).
musisz sam popracować, jak eliminować połączenia bez proxy, i zrobil coś żeby braciszek nie kombinował za dużo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.