Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Ukrywanie słów kluczowych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kostek.88
Witam,

czy da się zrobić tak, by słowa kluczowe napisane na stronie były ukryte przed odwiedzającymi (oczywiście po tym jak zajrzą w źródło)? Ale jednocześnie musiałyby być wyłapywane przez roboty indeksujące. Na moje oko to jest nielogiczne i niemożliwe, ale z uwagi na to, że zadano mi dziś takie pytanie, pytam Was, co o tym sądzicie.

Pozdrawiam smile.gif
Piniek
mozna chocby napisac slowa kluczowe takim samym kolorem jak tlo lub za pomoca diva ustawic slowa za ekranem winksmiley.jpg
mike
Cytat(Piniek @ 12.02.2008, 12:31:47 ) *
mozna chocby napisac slowa kluczowe takim samym kolorem jak tlo lub za pomoca diva ustawic slowa za ekranem winksmiley.jpg
1. Nadal będą w źródle strony tongue.gif
2. A to sekcja <head> jest widoczna na stronie? tongue.gif

~Kaloryfer możesz zrobić sztuczkę i robotom wyszukiwarek serwować inną stroną niż przeglądarkom.
Piniek
ups zle zrozumiale autora tematu myslalem ze chodzi o to zeby poprostu nie byly widoczne na ekranie a po zajerzeniu w zrodlo juz moga byc widoczne
wielokropek
http://www.pozycjonowanie.jrr.pl/cloacking

Oczywiście, że się da (w linku powyżej jest jeden z wielu sposobów), jednak te wyszukiwarki, na których prawdopodobnie najbardziej ci zależy - potrafią wykrywać ukryty tekst i przyniesie to efekt odwrotny od zamierzonego winksmiley.jpg
Kostek.88
OKi, dzięki za odpowiedź, też uważam że będzie to zły pomysł. Po prostu ktoś zadał mi pytanie o pozycjonowanie i ukrycie słów kluczowych przed konkurencją winksmiley.jpg. Wiem, to bez sensu, bo i tak wiele uzależnione jest od treści strony, musi to współgrać, więc i tak jak ktoś skopiuje sobie na swoją stronę te słowa, nie da mu to takiego efektu. Poza tym słowa kluczowe i frazy wymyślone przez tę panienkę (ta właśnie osoba zadała mi to pytanie) zbyt wymyślne nie były, także nie ma czego przed nikim ukrywać winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.