norbertz90
20.03.2008, 23:50:51
Nie potrafie zainstalowac psnewsa poprawnie Nie wiem jak mam poprawnie zapełnic te niewiadome w kodzie :
Aby wstawić system na stronę, w miejscu gdzie ma się ona znajdować należy wkleić taki fragment kodu:
<?
$newspath = "news";
include("$newspath/show.php");
?>
gdzie warto¶ć zmiennej $newspath to nazwa katalogu, w którym znajduj± się pliki systemu, np. dla katalogu "news" bedzie to $newspath = "news".
Chmody są zrobione. Tylko problem z tym
Screen z serwera:

Prosze o pomoc i podanie mi odpowiedniego kodu
l0ud
21.03.2008, 13:28:23
Po screenie z serwera stwierdziłem, że nic nie musisz zmieniać. Po postu wklej ten kod do pliku index.php, w miejsce gdzie mają pojawić się newsy:
<?
$newspath = "news";
include("$newspath/show.php");
?>
norbertz90
21.03.2008, 13:56:58
Ok. Mam konto na prv.pl dostepne jest tam php ale chyba bazy danych MySQL nie potrzebuje do PSnewsa 1.3??
l0ud
21.03.2008, 13:59:01
Jeżeli w instrukcji tak nie jest napisane - nie. Sam psnews kojarzy mi się z plikami tekstowymi - raczej nie zmienili tego w kolejnych wersjach.
norbertz90
21.03.2008, 14:00:47
A i jeszcze jedno bo w tym folderze news tez jest plik index.php czy musze go zamienic z tym plikiem, który jest moja strona główną??
Zastosowałem sie do tych wskazówek i na mojej stronie www.xxxxx.pl/index.php jest cały biały obraz jak wrzuce plik index.html działa . Co jest z tym?
P.s. Już zrobiłem
POZDRAWAIM
neoangin
15.05.2008, 21:10:13
Witam , a ja mam nastepujacy problem:
1. Newsy z psnews mam zaincludowane w pliku index.php. Zatem pliki z rozszerzeniem newsa po kliknieciu na "wiecej" przechodza mi na strone index.php?function=show_all&no=[''] - numer newsa
2. Na stronie glownej mam pewna reklame ktora jest includowana w pliku .inc w indexie
reklama jest widoczna w kazdym pliku "rozwinietego newsa" , a chcialbym aby byla widoczna tylko na stronie z skroconymi newsami
myslalem poczatkowo aby jakos przekierowac kazdego newsa z index.php?functions=show... na index2.php?functions=show..... , ale za bardzo nie wiem jak to zrobic
Prosze o pomoc
l0ud
15.05.2008, 21:16:12
Skorzystaj z tego, jakich zmiennych używa ten psnews ($_GET['functions'] ) i dodaj warunek przy dołączaniu kodu reklamy, np zamiast:
<?php
include('reklama.inc');
?>
daj:
<?php
if (isset($_GET['functions'])) { if ($_GET['functions'] !== 'show_all') include('reklama.inc');
}
else include('reklama.inc');
?>
neoangin
15.05.2008, 22:43:21
dzieki a dokladnei powinno byc tak:
<?php
if (isset($_GET['function'])) {
if (($_GET['function'] !== 'show_all') && ($_GET['function'] !== 'add_kom')) include('reklama.inc');
}
else
{
include('reklama.inc');
}
?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.