Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Psnews
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
norbertz90
Nie potrafie zainstalowac psnewsa poprawnie Nie wiem jak mam poprawnie zapełnic te niewiadome w kodzie :

Aby wstawić system na stronę, w miejscu gdzie ma się ona znajdować należy wkleić taki fragment kodu:

<?
$newspath = "news";
include("$newspath/show.php");
?>

gdzie warto¶ć zmiennej $newspath to nazwa katalogu, w którym znajduj± się pliki systemu, np. dla katalogu "news" bedzie to $newspath = "news".
Chmody są zrobione. Tylko problem z tym
Screen z serwera:

Prosze o pomoc i podanie mi odpowiedniego kodu
l0ud
Po screenie z serwera stwierdziłem, że nic nie musisz zmieniać. Po postu wklej ten kod do pliku index.php, w miejsce gdzie mają pojawić się newsy:

1. <?
  2. $newspath = "news";
  3. include("$newspath/show.php");
  4. ?>
norbertz90
Ok. Mam konto na prv.pl dostepne jest tam php ale chyba bazy danych MySQL nie potrzebuje do PSnewsa 1.3??
l0ud
Jeżeli w instrukcji tak nie jest napisane - nie. Sam psnews kojarzy mi się z plikami tekstowymi - raczej nie zmienili tego w kolejnych wersjach.
norbertz90
A i jeszcze jedno bo w tym folderze news tez jest plik index.php czy musze go zamienic z tym plikiem, który jest moja strona główną??

Zastosowałem sie do tych wskazówek i na mojej stronie www.xxxxx.pl/index.php jest cały biały obraz jak wrzuce plik index.html działa . Co jest z tym?

P.s. Już zrobiłem

POZDRAWAIM
neoangin
Witam , a ja mam nastepujacy problem:

1. Newsy z psnews mam zaincludowane w pliku index.php. Zatem pliki z rozszerzeniem newsa po kliknieciu na "wiecej" przechodza mi na strone index.php?function=show_all&no=[''] - numer newsa

2. Na stronie glownej mam pewna reklame ktora jest includowana w pliku .inc w indexie

reklama jest widoczna w kazdym pliku "rozwinietego newsa" , a chcialbym aby byla widoczna tylko na stronie z skroconymi newsami

myslalem poczatkowo aby jakos przekierowac kazdego newsa z index.php?functions=show... na index2.php?functions=show..... , ale za bardzo nie wiem jak to zrobic

Prosze o pomoc
l0ud
Skorzystaj z tego, jakich zmiennych używa ten psnews ($_GET['functions'] ) i dodaj warunek przy dołączaniu kodu reklamy, np zamiast:
  1. <?php
  2. include('reklama.inc');
  3. ?>

daj:
  1. <?php
  2. if (isset($_GET['functions'])) {
  3. if ($_GET['functions'] !== 'show_all') include('reklama.inc');
  4. }
  5. else include('reklama.inc');
  6. ?>
neoangin
dzieki a dokladnei powinno byc tak:

1. <?php
  2.  if (isset($_GET['function'])) 
  3. {
  4.  if  (($_GET['function'] !== 'show_all') && ($_GET['function'] !== 'add_kom')) include('reklama.inc');
  5. } 
  6. else
  7. {
  8.  include('reklama.inc');
  9. }
  10.  
  11. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.