Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System szablonów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bamboo
Odseparowałem kod html, css i pliki z grafika do innego folderu, niewiem tylko ja zastosować to w praktyce, ponieważ chciałbym dodać do mojej aplikacji możliwość zmiany wyglądy (w/w plików) tylko niewiem jak tego dokonać. Poprostu niemam pojęcia jak do tego podejść. Jak narazie przychodzi mi na myśl takie rozwiązanie: we wszystkich linkach do obrazków, plików z kodem HTML i innych powiązanych z wyglądem strony plików dałbym zmienną np. $theme, w bazie ustawiłbym rekord z domyślnym folderem z owymi plikami i przy rejestracji dodawałbym ciasteczka ze zmienną $theme o wartości domyślnej nazwy skórki, a za pomocą rozwijanej listy uzytkownik zmieniałby te wartości. Czy jest to dobre rozwiazanie? Byłbym wdzieczny za jakieś porady zwiazane z tym tematem, a może przedstawiłby ktoś swój sposób rozwiazania takiego problemu...
Moli
Możesz zrobic to na kilka sposóbw.

1) Wyglądy zrobić za pomocą XHTML i tylko zmieniac plik CSS
2) Tworzyć katalog z szablonem i przekazywać do pliku zmienne (np. tytuł strony, nazwe szablonu, treść danego działy etc.)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.