Siema

potrzebuję zaincludować wordpressa na innej stronie gdzie wszystko zostało już przygotowane. Niestety wysypuje się on podając
  1. <?php
  2. Warning: include(/wordpress/index.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/users/klimer/www/tresc/test2.txt on line 13
  3.  
  4. Warning: include() [function.include]: Failed opening '/wordpress/index.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/users/klimer/www/tresc/test2.txt on line 13
  5. ?>

próbowałem zaincludować to normalnie czyli po ścieżce /wordpress/index.php albo natywnie czyli include /home/users/klimer etc.

jak to zrobić?
potrzebuję Wordpressa z uwagi na to że moi znajomi którzy mają korzystać z strony i wrzucić tam jakiegoś newsa raz na jakiś czas nie mają pojęcia nawet o podstawach html'u, a taki news musi przeważnie zawierać jakąś grafikę, pogrubienia itp, a do tego być po polsku (interface). wordpress wydaje się wręcz do tego stworzony (poprzycinam go jednak do samych postów ), a sam nie jestem na tyle doświadczony by napisać coś tak dla mnie skomplikowanego

z góry dziękuję
pozdrawiam
Klimer

p.s. wordpress w wersji 2.3, zaincludowany w jednej z komórek tabeli
p.s.2 test2.txt to plik w którym jest zaincludowany wordpress. z mojego index.php includuje ten plik, który to ma w sobie otoczkę stylu plus tekst na samej górze, a potem includuje w nim wordpress'a