Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][html] drukowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
miooodek
przygotowalem strone, tzw wersje do druku, i chce pozbyc sie nagłówka i linku strony w wydruku. Jakies sugestie ? winksmiley.jpg

Pozdrwawiam
webdice
Z tego co mi wiadomo nie da się tego zrobić. Za to są odpowiedzialne ustawienia drukowania i zmienić je może tylko użytkownik, ale mogę się mylić.
MWL
Ja mam pomysł, Utwórz pdf'a! Wychodzi właściwie na to samo user klika drukarke i jest...
Crozin
W części head strony:
  1. <link rel="stylesheet" href="css/print.css" media="print" type="text/css" />
I w tamtym arruszu dodaj elementom, które chcesz usunąć:
Kod
display: none
revyag
@Crozin - czytaj ze zrozumieniem smile.gif

Chodzi o to co przeglądarka dodaje u góry strony. Zobacz sobie podgląd wydruku.
Tego nie da się usunąć bez ingerencji w ustawienia drukowania, czyli od strony kodu jest to niemożliwe.
miooodek
wszystko fajnie, ale nie wychodzi mi wstawianie do pdf a..
webdice
To przeczytaj sobie ten temat.
adiscan
Odnawiam ten temat! Jest możliwy wydruk bezpośrednio ze strony bez tworzenia pdf'a ale również bez linków i nagłówka.

1. <link rel="stylesheet" href="css/print.css" media="print" type="text/css" />

Kod
display: none

to wszystko rozumiem, ale jak obiąć tym stylem naglowki i te linki u dołu strony? jest jakies inne rozwiązanie?
nospor
Cytat
to wszystko rozumiem
No chyba nie rozumiesz. Te rzeczy dodawane są przez przeglądarke i to ewentualnie moze sobie user sam wyłączyc w swojej przeglądarce (jesli wogole)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.