macza
22.04.2008, 14:32:36
Witam wszystkich.
Korzystając z dobrodziejstw web 2.0 jako dobry programista, chciałem rozpocząć pracę nad portalem web 2.0. Jako że posiadam domenę MyEuro.pl postanowiłem zainwestować swój czas w tworzenie portalu o Euro 2008. Pewnie zastanawiacie się dlaczego zamieszczam ten temat. Śpieszę z wyjaśnieniami. Założenie było takie. Portal z aktualnościami, informacjami, szczegółami na temat Euro 2008 itd. Wszystko ok... tylko potrzebuję badania rynku, a nie posiadam funduszy na takowe. Postanowiłem zapytać Was. Spędzacie godziny na przeglądaniu stron, używacie portali (wp, onet, nasza-klasa, generacja, gram), już wiecie co was denerwuje, zniechęca i przeszkadza przeglądając wspomniane strony. Nadal nie wiecie czego oczekuję od Was.
Co według Twojego uznania powinien zawierać portal o Euro 2008, a czego nie? Co zachęci Ciebie do odwiedzin i polecania go znajomym? Jak wyobrażasz sobie działanie portalu lub elementów strony? Czy chciałbyś ingerować w jego treść artykułów, komentować, oceniać? Chciałbyś tworzyć społeczności tj. "klub kibiców Wisły, Polski, Niemiec"?
Chodzi mi tu np.: "Wg mnie portal powinien oferować konkursy z nagrodami, forum (...), a zniechęcają mnie płatności SMS, reklamy, limity..." (proszę jak najmniej kierować się przykładową wypowiedzią)
W ramach "wynagrodzenia" mogę zaoferować dla wszystkich wypowiadających się specjalną rangę w portalu MyEuro.pl, dzięki której zdobędziecie dodatkowe możliwości na mojej stronie (z tymi osobami skontaktuje się przez PW).
Z góry dziękuje za wszystkie wypowiedzi. (do adminów, moderatorów: Nie jest to temat promujący serwis (nie zamieszczam linków w poście) jedynie ma on za zadanie zebrać ważne dla mnie informacje.)
mike
22.04.2008, 15:32:49
Do 7 czerwca masz bardzo mało czasu. Spóźniłeś się o jakieś dwa-trzy miesiące.
Zanim wymyślisz co chcesz i zanim to później napiszesz, będziemy znali zwyciężę turnieju.
Moja propozycja: pomyśl nad innym wykorzystaniem domeny.
macza
22.04.2008, 15:48:53
Cytat(mike @ 22.04.2008, 14:32:49 )

Do 7 czerwca masz bardzo mało czasu. Spóźniłeś się o jakieś dwa-trzy miesiące.
Zanim wymyślisz co chcesz i zanim to później napiszesz, będziemy znali zwyciężę turnieju.
Moja propozycja: pomyśl nad innym wykorzystaniem domeny.
Nie spóźniłem się. Portal jest już w 80% skończony. Mam bardzo sporą bazę maili i fundusze na reklamę. Dziękuję za propozycje.
mike
22.04.2008, 16:07:02
Cytat(macza @ 22.04.2008, 16:48:53 )

Portal jest już w 80% skończony.
Z tego co widzę to masz system newsów i relacje online. Przecież to pikuś.
A nawet jeśli masz sporo rzeczy ukrytych i czekających na odpalenie to nie wiem czy wiesz ale założenia do projektu zbiera się przez jego implementacją a nie 20% do końca

Podtrzymuje propozycję.
macza
22.04.2008, 17:18:29
A co sądzą inni?
zeppastian
22.04.2008, 17:25:21
mysle ze uzytkonicy nie beda Ci udzielac odpowiedzi jakich bys oczekiwal, dlaczego? Sprawa jest prosta, bo albo jestes nastawiony na reklamy i dochod, albo na hobbistyczne podejscie i absolutne nie denerwowanie uzytkownikow.
Poza tym obawiam sie ze mike niestety moze miec racje, troche juz pozno na start z takim serwisem. Ostatnio modne jest obstawianie przez internet, moze postaraj sie zrobic jakis szybki skrypt do przyjmowania typów wyników, tyle że bez opłat?
Ociu
22.04.2008, 17:35:02
->Na pewno denerwujące są rekamy, szczególnie te, które zasłaniają Ci tekst.
rozumiem banner reklamowy, ale nie takie coś, co lata gdy przewiniesz strone dopóki tego nie zamkniesz.
-> Płatny dostęp do jakiś podstron... tragedia, spalić na stosie tego kto to wymyślił
-> Dobrze dobrane informacje. Gdy wchodze na takową stronę chce przeczytać o tym jakie są wyniki meczów, składy, jakie problemy mają gospodarze, a nie który piłkarz ma zamiar wziąć rozwód
-> Czytelny układ strony
-> a i owszem, konkursy mogą być
Na razie tyle, ale coś mi wpadnie do głowy to postaram się dopisać.
Powodzenia w tworzeniu strony!
phpion
22.04.2008, 18:49:10
Cytat(macza @ 22.04.2008, 18:18:29 )

A co sądzą inni?
To samo co ~mike:
Cytat(mike @ 22.04.2008, 17:07:02 )

założenia do projektu zbiera się przez jego implementacją a nie 20% do końca

Całość wygląda jak "Zróbmy se portala!". Właśnie: używasz słowa "portal". Może właściwszym określeniem byłoby "serwis"?
PS: w relacji coś nie masz polskich znaków. Wygląda to nieco dziecinnie
Kreton
23.04.2008, 14:23:29
Cytat
95' Wojtek w pięknym stylu wyjebał sędziemu kose w jaja!
Coś lekko ubarwiacie te relacje z meczów. Bynajmniej nie pamiętam takiego incydentu.
Co do strony, tak szybko jak wszedłem, tak szybko wyszedłem. Nie ma tam
kompetnie. Szkoda twojej pracy, bo mogłeś to postawić na blogu, tylko templata własnego stworzyć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.