Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny adres IP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Babcia@Stefa
Witam, przypadkowo na stronie wszedłem w link reklamowy...
Strona długo się ładowała a na pasku stanu widniał napis "Oczwkiwanie na 1.2.3.4...", gdzie 1.2.3.4 to (adres ip?)

Jak dla mnie to trochę dziwny adres IP biggrin.gif

Screenshot:

Url jest podany na obrazku winksmiley.jpg

Po sprawdzeniu poleceniem ping w konsoli windows:
Cytat
Badanie 1.2.3.4 z użyciem 32 bajtów danych:

Upłynął limit czasu żądania.

Statystyka badania ping dla 1.2.3.4:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 0, Utracone = 4 (100% straty),

Temat utworzyłem z ciekawości winksmiley.jpg

Pozdrawiam, Babcia@Stefa
l0ud
Hm... na oko nic specjalnego - IP przecież nie działa. Po prostu ktoś się pomylił albo sobie 'tymczasowo' w źródle wpisał 1.2.3.4 jako adres IP i zapomniał smile.gif
Babcia@Stefa
Znalazłem nawet ten fragment kodu ^^,

Kod
<script src="http://1.2.3.4/bmi-int-js/bmi.js" language="javascript"></script>

Pozdrawiam, Babcia@Stefa
tiraeth
Coś w stylu href="file:///C:/www/dodaj.php"... Nic nadzwyczajnego. Gafa programisty i wsio. Może po prostu autor locala ma podbindowanego pod 1.2.3.4, tak dla sportu?

BTW. Kolejny idiotyczny i bezsensowny temat z Twojej strony... obserwuję...
qqrq
Ostatnio zostałem zmuszony przez swoją firmę do korzystania z bezprzewodowego internetu Orange - od tego momentu przeglądarka często odwołuje mi się do adresu IP 1.2.3.4 - po prostu tak to lokalnie wygląda.
Spons
Ja również mam podobny "problem" smile.gif To jest skrypt do skalowania obrazków. Provider dorzuca go sobie do treści witryny bez różnicy z jakiej przeglądarki korzystasz. Ma on za zadanie doładowanie obrazków w lepszej jakości dlatego że domyślnie ładowane są w słabszej. Problem jest w tym że z tego co zaobserwowałem działa to na znaczniki img a nie na obrazki osadzone w stylach. Aby załadować grafikę w lepszej jakości powinieneś nacisnąć shift+a po wczytaniu witryny. Kolejną dziwną rzeczą jest to że najwyraźniej orange wycina też niektóre znaczniki z dokumentów html np. znaczniki meta description i keywords (przynajmniej w moim przypadku - testowałem na 2 komputerach na różnych przeglądarkach).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.