Próbuje zrobić panel admina, na hasło, który ma za zadanie edytować/usuwać zarejestrowanych użytkowników. Mój maly panel admina znajduje się w:
/admin/main.php. Opiera się on na oryginalnym panelu admina, tyle że od newsów (jego poprzednia nazwa to: admin.php). Przerabiam go pod swoje potrzebny:P
Wszystko mi wchodzi, pokazuje mi liste użytkowników + ich nr gg, ale gdy klikam usuń/edytuj, to nie wykonuje mi żadnych zmian. Tzn. podczas edycji mogę wpisać nowe dane, ale gdy biore WYŚLIJ to już nie daje komunikatu "Wpis został edytowany.." tylko wraca do Str. Głównej (main.php), w Edytuj to samo, do STr. Głównej, zamiast napisu "Wpis usunięty"
Oto plik main.php (udostępniam go pod odnośnikiem, ponieważ nie chce zaśmiecać tematu)
http://members.lycos.co.uk/claniwm/main.txt
Wszystko rozgrywa się na Localhoscie, WebServ.
Baza danych: root5
user_id = ID użytkownika
user_login = login użytkownika
user_gg = GG użytkownika
W tym main.php jest też kod, o dodaniu - to proszę pomijać, bo to jest z panelu newsów, będę to usuwał.
Pewien użytkownik mi odpisał, ale nic z tego nie zrozumiałem:
Cytat
Masz taki warunkek
php:
<?
elseif(isset($_GET['newsy']) && $_GET['newsy']=='wyedytuj' && isset($_GET['users_id']))
Zwróc uwagę na podkreślony fragment i na to do jakiego adresu prowadzi formualrz
php:
<?
elseif(isset($_GET['newsy']) && $_GET['newsy']=='wyedytuj' && isset($_GET['users_id']))
Zwróc uwagę na podkreślony fragment i na to do jakiego adresu prowadzi formualrz

i
Cytat
Sprawdzasz czy istnieje (jest przesłana) zmienna $_GET['users_id'], a tymczasem formularz kierowany jest na stronę z ....&user_id=XX
Może mi ktoś napisać co na co mam poprawić, żeby edycja działała?