Kod
<b>Warning</b>: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in <b>/var/www/wet/logowanie.php</b> on line <b>36</b>
Nie mam pojęcia dlaczego. Wywołuje to strona logowania wyglądająca tak:
<?php require_once ('./admin/mysql_connect.php'); function escape_data ($data) { } } $message = NULL; $u = FALSE; $message .= '<p>Zapomniałeś wprowadzić nazwę użytkownika!</p>'; } else { $u = escape_data($_POST['username']); } $p = FALSE; $message .= '<p>Zapomniałeś wprowadzić hasło!</p>'; } else { $p = escape_data($_POST['password']); } if ($u && $p) { $query = "SELECT user_id, first_name FROM users WHERE username='$u' AND password=PASSWORD('$p')"; if($row) { } else { $message .= '<p>Wprowadzona przez Ciebie nazwa użytkownika i hasło nie zgadzają się z bazą.</p>'; } } else { $message .= '<p>Spróbuj jeszcze raz.</p>'; } } $page_title = 'Logowanie'; include('./inc/header.inc'); } ?> <fieldset><legend>Wprowadź dane:</legend> <p><strong>Nazwa użytkownika:</strong> <input type="text" name="username" size="10" maxlength="20" /></p> <p><strong>Hasło:</strong> <input type="password" name="password" size="20" maxlength="20" /></p> <div align="center"><input type="submit" name="submit" value="Zaloguj się" /></div> </fieldset> </form> <?php include('./inc/footer.inc'); ?>
i odwołująca się do pliku mysql_connect.php o takiej zawartości:
<?php ?>
Cóż, grzebałem w tym i grzebałem i wygrzebać nie potrafię gdzie jest błąd. Proszę o pomoc.