Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ile pieniędzy jest w tym słoiku?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
drumeer
Konkurs, który trochę mnie rozbawił a z drugiej strony zadziwił prostotą...

--zmoderowano--

Swoją drogą, niezły viral....
intol
No, a potem ktoś ma nasz numer telefonu, email, imię i nazwisko.
nithajasz
Cytat
No, a potem ktoś ma nasz numer telefonu, email, imię i nazwisko.

No i ? A niby jak miałby się z Tobą skontaktować w razie wygranej?
sniezny_wilk
Cytat(nithajasz @ 13.06.2008, 13:05:58 ) *
No i ? A niby jak miałby się z Tobą skontaktować w razie wygranej?

Jakiej wygranej biggrin.gif A widziałeś może gdzieś regulamin konkursu ? Bo ja nie. Nie ma regulaminu to równie dobrze może nie być wygranej.
nithajasz
Regulaminu nie, ale zasady widziałem smile.gif
sniezny_wilk
Cytat(nithajasz @ 13.06.2008, 13:19:08 ) *
Regulaminu nie, ale zasady widziałem smile.gif

heheh, no i smile.gif ?
nithajasz
... i to mi wystarcza? Niby co rozumiesz, pod pojęciem regulaminu?
sniezny_wilk
Cytat(nithajasz @ 13.06.2008, 13:24:13 ) *
... i to mi wystarcza? Niby co rozuemisz, pod pojęciem regulaminu?

Nie będę się tutaj rozwodził nad nieuczciwością, robieniem ludzi w przysłowiowego konia itp. Brakuje fundamentalnych rzeczy. Kto jest organizatorem, jak zostaną wysłane nagrody, czy będzie jakaś komisja itp itd.. Dla mnie to jest lipa i tyle smile.gif
nithajasz
Czy konkurs na blogu musi być jakimś oficjalnym konkursem? Ma jasno napisane zasady i to powinno wystarczyć tym co chcą wziać udział w konkursie, kto nie chce lub uważa to za kicz nie musi przecież. Nie każdy konkurs musi być opatrzony całymi stronami zawierającymi kolejne paragrafy regulaminów etc. smile.gif

http://wortal.php.pl/wortal/aktualnosci/wy...y_top_dla_forum

Też uznasz za przysłowiowe robienie ludzi w konia? Też brakuje:

Cytat
Brakuje fundamentalnych rzeczy. Kto jest organizatorem, jak zostaną wysłane nagrody, czy będzie jakaś komisja itp itd

tongue.gif
sniezny_wilk
Cytat(nithajasz @ 13.06.2008, 13:31:53 ) *
Czy konkurs na blogu musi być jakimś oficjalnym konkursem? Ma jasno napisane zasady i to powinno wystarczyć tym co chcą wziać udział w konkursie, kto nie chce lub uważa to za kicz nie musi przecież. Nie każdy konkurs musi być opatrzony całymi stronami zawierającymi kolejne paragrafy regulaminów etc. smile.gif

http://wortal.php.pl/wortal/aktualnosci/wy...y_top_dla_forum

Też uznasz za przysłowiowe robienie ludzi w konia? Też brakuje:
tongue.gif

Ten opis bardziej przypomina regulamin, organizatorem jest php.pl, a zgaduje, co za tym idzie firma która stoi za php.pl, podająca jawnie swoje dane.. Tyle offtpu, nie chce mi się tłumaczyć, bo widzę, że i tak wiesz lepiej.
bim2
Wróżkami nie jesteśmy, więc nie ma sensu zgadywać. Wychodzi na to, że php.pl "robi ludzi w konia" ;O

Co do tematu, to dałem 285zl haha.gif Może wygram, a dysk by się przydał.
nithajasz
Cytat
Ten opis bardziej przypomina regulamin, organizatorem jest php.pl, a zgaduje, co za tym idzie firma która stoi za php.pl, podająca jawnie swoje dane.. Tyle offtpu, nie chce mi się tłumaczyć, bo widzę, że i tak wiesz lepiej.

Ale nie ma napisane : Organizator - php.pl, więc niby skąd ja to mam wiedzieć? A czy lepiej opisany, kwestia gustu i konkursu. smile.gif Nic lepiej nie wiem, tyle że mam inne zdanie niż Ty, jak zwał zasady czy regulamin tak zwał na jedno wychodzi inaczej można by powiedzieć, że konkurs php.pl przytoczony jest głupi bo nie ma zasad smile.gif
drumeer
Cytat(sniezny_wilk @ 13.06.2008, 15:26:04 ) *
Nie będę się tutaj rozwodził nad nieuczciwością, robieniem ludzi w przysłowiowego konia itp. Brakuje fundamentalnych rzeczy. Kto jest organizatorem, jak zostaną wysłane nagrody, czy będzie jakaś komisja itp itd.. Dla mnie to jest lipa i tyle smile.gif

Od razu widać, że nie masz zmysłu biznesowego.
Czy potrafisz wyobrazić sobie konsekwencje oszukania ludzi w ten sposób?

Wykop + kilkaset blogów + .... szeroko pojęty marketing szeptany.

Samobójstwo za 200zł ? Nie, dziękuję....
--------

Wyluzuj trochę, nie wszyscy Polacy są oszustami.
Skoro masz tak poważne obawy to znaczy, że kilka osób musiało Cię już wy... w życiu. Co nie świadczy dobrze o tych osobach - o Tobie także.
sniezny_wilk
Róbcie co chcecie, startujcie sobie w konkursach, chwalcie twórce blogu, postawicie mu ołtarzyk, co dusza zapragnie.
@bim2: jak pożyjesz trochę jeszcze to zrozumiesz trochę rzeczy, a teraz zajmij się szkołą.
@drummer: psychologię skończyłeś ? Rozumiem, że zrobiłeś szybkie rozpoznanie mojej osobowości w kilku postach - geniusz. I co niby źle o mnie świadczy ? Moje zdanie ten temat ? Bo jest różne od waszego ? O jakim zmyśle biznesowym mówisz ? Rozumiem, że Ty jesteś prezesem jakiejś ogromnej firmy? Zresztą nieważne.. mam nadzieję, że temat zostanie zamknięty.

Zdania swojego nie zmienię, dalej takich pseudo konkursów nie trawię i nie rozumiem. Miłej zabawy.
Moli
@drummer - Skończ te głupie gadki. Sniezny_wilk napisal swoje zdanie, nie musisz się z nim kłócić. I nie oceniaj ludzi tak, bo skoro dla ciebie wykop jest "zmysłem biznesowym" to powodzenia.
bim2
Nie rozumiem sensu w pisaniu takich docinków. Uczę się i nieźle mi idzie. Nie trzeba miec skończone 40 lat, żeby zrozumieć niektóre rzeczy. Tutaj nie ma co dorastać, bo na przełomie 15-40lat nie bierzesz udziału w aż tylu konkursach na blogu. Brałem udział w konkursie Heyah, taki mały duperel na plaży. Do wygrania był ponton. Wystarczyło dobiec do niego pierwszym i ponton był twój. Niestety właśnie konkurs, gdzie podane były jawne dane organizatora nie wypalił. Nie dostałem jakże oczekiwanego pontonu. A co było z wycieczką z Tesko? Bardziej wierzę właśnie takim ludziom z bloga niż wielkim firmom.
drumeer
Cytat(Moli @ 13.06.2008, 16:38:58 ) *
@drummer - Skończ te głupie gadki. Sniezny_wilk napisal swoje zdanie, nie musisz się z nim kłócić. I nie oceniaj ludzi tak, bo skoro dla ciebie wykop jest "zmysłem biznesowym" to powodzenia.

czytaj dwa razy zanim odpowiesz... a interpretacja z wykopem - żenująca.

życzę Ci miłego dnia guitar.gif
Cysiaczek
@drummer - To jest Twój konkurs, a zatem zamykam za spam i oszustwo, a Ty dostajesz warna i obiecaną tutaj moderkę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.