Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Multimedia sp z.o.o i error 404
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Cysiaczek
Witam,

Od kilku dni zamiast błędu 404 lub moich ustawień w FF, na siłę jestem zmuszony oglądać syf pt. znajdz.interia.pl
Nie da się tego obejść, bo zapewne błąd 404 nie jest nigdy zgłaszany do przeglądarki, więc i jej ustawienia nie zadziałają. Szukałem na necie i znalazłem nieco informacji: http://groups.google.pl/group/alt.pl.mozil...952a559437a6241

Czy ktoś z Was od jakiegoś czasu ma ten sam feature u siebie?

Pozdrawiam.
mzabicki
Tak mam to samo, sam bylem wczoraj zdziwiony co jest grane, takze net z Multimedia.
mike
Obawiam się że nic na to nie poradzicie. Chłopaki na serwerach przechwytują wszystkie odpowiedzi z kodem 404 i serwują wam jakiś shit, więc zanim dojedzi to do was jest już "po ptokach".
Najgorsze, że nie da się testować stron 404 :-)
piotrooo89
ja również mam internet z Mulitmedi ale nie zauważyłem nic innego strony 404 normalne z błędem mi się wyświetlają. nie mam żadnego przekierowania.
seaquest
Cytat(mike @ 12.07.2008, 09:38:32 ) *
Obawiam się że nic na to nie poradzicie. Chłopaki na serwerach przechwytują wszystkie odpowiedzi z kodem 404 i serwują wam jakiś shit, więc zanim dojedzi to do was jest już "po ptokach".
Najgorsze, że nie da się testować stron 404 :-)

Niekoniecznie, zawsze można sobie otworzyć VPN do jakiegoś serwera na zewnątrz.
mike
Cytat(seaquest @ 12.07.2008, 10:07:07 ) *
Niekoniecznie, zawsze można sobie otworzyć VPN do jakiegoś serwera na zewnątrz.
Miałem na myśli brak możliwości bez pomocy z zewnątrz.
Nie każdy ma dostęp do VPNa.
kwiateusz
a powylaczaliscie uzywanie proxy przez przegladarke (w fx polaczenie bezpośrednie albo podobnie) ja tak mam i mam wszystkie kody bledow smile.gif
Cysiaczek
Oczywiście, wszystko sprawdziłem 2x, zanim rzuciłem pierwszą k....., potem jeszcze 3x sprawdzałem (w tym na Operze).
Ja nie mam na myśli stosowania rozwiązań pośrednich, ja raczej myślę o wycieczce do BOK i złożeniu wniosku o "Zaprzestanie dostarczania niezamówionych treści reklamowych", bo tym to w zasadzie jest. Dziś interia, jutro reklama wideo z dźwiękiem :|

Pozdrawiam
kwiateusz
az sprawdzilem tez mam ten syf... bedzie trzeba do boku zadzwonić
acztery
poszukaj może czegoś na temat "HOSTS"
Kocurro
Dziwne - u mnie w domu nie ma takich problemów na multimedii ... tyle, że mam router sprzętowy a nie ich sterowniki z modemem wgrane - więc to pewnie jest kwestia czegoś doinstalowanego w system. Kiedyś na neo miałem podobny problem - tj. jak czegoś nie było to szukaj.wp.pl się zgłaszało ale to wystarczyło w rejestrze pogrzebać.

pozdr.
kwiateusz
mam podlaczone przez ethernet smile.gif wiec ich syfu nie mam w kompie
Cysiaczek
Ja również - nawet trudno, żebym na linuksie miał ;]
cysiaczek -> router -> modem.
Po prostu musieli postawić proxy i nie ma innego wytłumaczenia. Zbyt wielu ludzi to ma, żeby to był problem softu.
Jutro od rana ich będę męczył.

Pozdrawiam
Kocurro
To przepraszam - widocznie faktycznie znowu dali czterech liter. Dzięki za wiadomość akurat teraz mi się umowa kończy to poszukam alternatywy biggrin.gif

pozdrawiam,
Łukasz
esms
Podobnie jak Wam, również i mnie wyświetlała się strona znajdz.interia.pl . Ponieważ nie bardzo spodobał mi się fakt, że użytkownicy Multimedii, wchodząc na moją domenę, po wpisaniu nieprawidłowego adresu do pliku, otrzymają reklamę interii, napisałem list do BOK MM w Łodzi z żądaniem zadośćucznienia finansowego ponieważ nie podpisywałem żadnej umowy o dysponowanie moimi domenami przez Multimedie i podmioty z nią współpracujące. Moim zdaniem to zwykłe wprowadzanie użytkowników w błąd i do tego jeszcze nielegalne dysponowanie moją domeną. Moja domena jest moją własnością, ja za nią zapłaciłem, ja ją utrzymuje a nie Interia czy Multimedia. Mam prawo do posiadania własnej strony 404 a Multimedia z Interią pozbawiają mnie go. Chamstwo tego providera nie zna granic.

Dodam jeszcze, że jakiś czas temu wyciekło im ponad milion danych osobowych. Więcej info znajdziecie niedługo w dzienniku "Polska". Aha. Główny administrator Multimedii, taki od wszystkiego miał następujący login i hasło: dupa:123. Nic, tylko pogratulować.
Cysiaczek
No dobrze, ale własne strony błędów to Ty masz nadal, więc jakieś dziwne masz żądanie...
Nie miałem w tygodniu ochoty i czasu na wycieczkę do MM, ale w przyszły to już nie odpuszczę, to mnie te reklamy denerwują. ;/
kwiateusz
no ma, ale nie moze ich zaserowac użytkownikom multimedii (z jakas informacja, reklama czy Bóg wie czym...) na czym potencjalnie można tracic pieniądze
Cysiaczek
Jeśli ma wildcarda na domenie, to zachowa się ok - przekieruje.
Pozwolę sobie lekko zaspamować i dać link zaobserowanego opisu działania tego mechanizmu - notka na blogu
Kocurro
A już wiem czemu u mnie się to nie pojawia biggrin.gif bo mam ręcznie ustawione dns'y. Już dawno temu dns'y multimedii mi podpadły więc z nich zrezygnowałem - dokładnie to wywalały mi router jeśli był włączony i zalogowany dłużej niż 8 godzin. Ciekawi mnie jak to zrobili ... ale dokłądnie 8 godzin połączenie i potem tylko z cache routera dns'y szły.

Więc spróbujcie może samodzielnie dnsy podmienić i może zadzaiała u Was ?

pozdr.
kwiateusz
zmienilem sobie na opendns, a co mi tam. Oni mnie tez wkur**** kolejną wyszukiwarką zmiast 404 sciana.gif
Cysiaczek
Dlatego ja nie zmieniam, bo to nie ma sensu :|
yzihs
Witam
Mam internet od mm.Zmienilem sobie ich DNSy na openDNS i jestem zadowolony (oprocz tego, ze jak wpisze w operze w pasku adresu "g costam" to mi wyskakuja wyniki filtrowane przez opendns).Jednak jak wejde normalnie na www.goolgle.pl wtedy jest w porzo-po staremu.
Mam takie pytanko, czy jak sobie sprawdzicie w filrewallu w traffic log to z jaka strona/hostem byscie sie nie laczyli zawsze jest taki sam MAC adres zdalnej karty?Nie jestem pewien, ale chyba kiedys tak nie bylo...Wyglada, ze wsio idzie przez jakies ichniejsze proxy albo cos w tym rodzaju.
MrMag
to jest zapewne adres MAC rutera. MACi nie leca przez internet
NuLL
Jak nie ? MACi sa w kazdym pakiecie protokolu TCP/IP. W jego naglowku mowiac blizej winksmiley.jpg

Dla zalamanych - zajrzyjcie do pliku hostow systemu i zamiencie sobie znajdz.interia.pl na co chcecie i tyle smile.gif
MrMag
no ok sa, ale nie te o ktore mu chodzi winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.