Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Błąd] Fajny błąd w Windows XP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Babcia@Stefa
Witam, dziś bawiąc się FPDF'em pod PHP znalazłem błąd w WinXP.

Aby zobaczyć błąd z czcionkami należy:
1. Wejść do folderu c:\windows\fonts
2. Zaznaczyć wszystkie
3. Przeciągnąć wszystkie poprzez pasek dolny (tam gdzie otwarte okna) i przenieść do otwartego okna (np. c:\test)
4. Skopiować do otwartego folderu (np. c:\test)

Wynik:
1. Na pasku wszystkie okna mają dziwaczne nazwy
2. Czcionka kopiowania jest szeroka i gruba tongue.gif

Może ktoś już odkrył ten błąd, może to było dawno temu, ale ja o nim nie słyszałem wcześniej.

Dziękuję, Babcia@Stefa
nitro18
Rozwiązanie jest proste: żeś "wyciął" wszystkie fonty z katalogu Fonts, przez co tak się dziwnie zachowuje. Szybko przenieść z powrotem czcionki które przeniosłeś z C:\test do katalogu FONTS, i na wszelki wypadek uruchom ponownie komputer. Jeżeli chcesz skopiować zaznacz wszystkie pliki, ale prawym przyciskiem myszy przenosisz tak jak chciałeś i z menu wybierasz kopiuj. Jak przeniesiesz fonty to możesz usunąć fonty z folderu c:\test
Babcia@Stefa
Właśnie że nie ich nie ruszałem. Tylko chciałem skopiować tongue.gif
W tym rzecz...

@edit
Wszystkie są, były i będą na miejscu a błąd jest nadal jeśli przeciągne je (do skopiowania !) tongue.gif

@edit
To mój 404 post biggrin.gif Magiczna cyfra biggrin.gif
nitro18
dobra to inaczej, który przycisk myszy użyłeś podczas kopiowania?
kszychu
Leci mi to troszkę off-topem, więc na wszelki wypadek przeniosę na hydepark. Posty się tam nie naliczają, a jeśli kogoś ten temat naprawdę interesuje, to tam będzie kontynuował ten wątek.
Babcia@Stefa
Cytat(nitro18 @ 22.07.2008, 19:02:58 ) *
dobra to inaczej, który przycisk myszy użyłeś podczas kopiowania?

Prawy, nim przeniosłem przez pasek do innego folderu i skopiowałem, nie przeniosłem.
l0ud
Faktycznie - to działa tongue.gif Wygląda na to, że w jakiś sposób podczas przeciągania czcionki się blokują i nie mogą ich odczytać 'przywoływane' aplikacje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.