Justus
11.01.2004, 19:06:13
Witam
Używam php Nuke i potrzebuję pomocy w następującej sprawie:
W sekcji download mozna dodawac pliki które użytkownicy strony mogą sobie sciągnąć potem dla siebie jednak url dodawanego pliku jest ograniczony ilościowo krótko mówiąc nie można tam wpisać długiego adresu. Moje pytanie w którym miejscu to się zmienia ?
I druga sprawa skąd można sciągnąć skrypt umożliwiający przewijanie się listy np: Top Downloads .
musisz wejść w phpmyadmin i znaleźć tabele odpowiedzialną za adresy plików i tam musisz odpowiednie pole 'wydłuzyć' ;]
Justus
11.01.2004, 20:50:43
Tak rzeczywiście tabelka się wydłużyła przy wpisywaniu wpisałem bardzo długi adres jednak po zaakceptowaniu adres jest znowu nie pełny i znowu ma tyle samo znaków. :?
hm ale zmieniłeś zawartość pola Lenght/Długość w phpMyAdmin czy po prostu w formie sobie zmieniłeś na stronie długość pola?
Justus
11.01.2004, 21:11:57
Tak zmieniłem wartości maxlenght ze 100 na 200 w następujących pozycjach:admin/modules/download.php i modules/Downloads/index.php i w odpowiednich miejscach
"._URL.":<br><input type="text" name="url" value="$url" size="50" maxlength="200"><br><br>"
i można wpisać dłuższy(200) adres ale po akceptacji (wysłaniu) znowu jest pokazywane tylko 100 pozycji.
bo ty musisz znaleźć w BAZIE MySQL (posługując się PHPMYADMIN) pole odpowiedzialne za przetrzymywanie wszystkich adresów i to tam musisz znaleźć odpowiednie pole i tam zmienić długość/lenght pola! a nie w formularzu (przynajmniej tak sądze - tak się z reguły robi ze się w tabeli max długość podaje a w formie to tylko lipa taka żeby nie przekraczać, ale i tak jak zmienisz to w bazie musisz zmienić

)
PS sorry za to zamulanie pod koniec posta ale nie wiedziałęm jak to napisać ( ten text w nawiasach

):/
Justus
11.01.2004, 21:26:00
Dziękuję Ive teraz już wszystko jasne

Bardzo mi pomogłeś .Jak znajdziesz wolną chwilę możesz mi jeszcze doradzić gdzie zdobyć skrypt taki jak na stronie
http://nowy.net dział Nowa Galeria po prawej stronie . Jeszcze raz Big THX.
ta galeria to mod do forum phpBB2 wykonany przez Przema (
www.przemo.org), jest to do zassania na jego stronie w dziale Download
[EDIT]
a nie sorry! to jest mod phpnuke [ale podobny a wręcz prawie identyczny jest w modyfikacji przema

] więc jeśli jush to znajdziesz go na www.phpnuke.org albo w google wpisz sobie fraze php nuke mods
nudziło mi się to ci znalazłem tą galerie dla php nuk

:
http://phpnuke.org/modules.php?name=Downlo...download&cid=16
Pozdro, Ive
Justus
11.01.2004, 22:09:23
Dziękuję Ci za to że poświęciłeś mi tyle czasu jednak troszkę się nie zrozumieliśmy dokładnie chodzi mi o ten przewijalny skrypt ale ja chciałbym go zastosować nie w galerii ale np: w dziale Top Downloads.Nigdy nie testowałem tego skryptu i nie wiem czy można go tak zmodyfikować. Widziałem go po prostu na innych stronach o php.Pisałeś abym przejrzał www.phpnuke.org byłem tam wielokrotnie jednak moja znajomosc ang. nie jest wystarczająca abym wiedział który skrypt zastosować .Jeżeli znalazł byś chwilę czasu i mógł sie ze mną skontaktować podaje GG-539718. Może razem coś wymyślimy.Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki Piotr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.