Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] Subskrypcja
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
maciar91
Witam
Mam taki problem:
Na stronie jest pole w który wpisuje się e-mail do subskrypcji, dwa pola radio określające dodanie adresu lub usunięcie z listy i przycisk ok.
Problem w tym jak przekazać zmienne do następnej strony ale takiej która będzie otwierać się w nowym oknie a nie w tym w którym naciśnięto przycisk.
Strona nowa otwierana poprzez javascript, polecenie windows.open()
Paul
jesli to okno JS jest wczesniej otwarte to mozesz na buttonie do wysylania dac onclick funckcje jakas ktora bedzie je zmieniala jego window.location i dodawala zmienne z formularza jako zmienne get, ktore mozesz odczytac przez php lub w JS przez location.search...

a jesli to okno nie jest otwarte to chyba wystarczy odpowiedna w action formularza wsadzic
Kod
javascript:window.open('plik.htm','',,'');
lub bez js
Kod
action="plik.htm" target="_blank"
maciar91
Witam
Okno wcześniej nie jest otwarte, drugie rozwiązanie jest połowiczne bo otwiera nowe okno ale czy mogę ustawić mu parametry takie jak wielkość, brak pasków przewijania itd.
kossa
ustawianie parametrow jest tylko przy pierwszym rozwiazaniu

Kossa
maciar91
I w tym problem, bo przy pierwszym rozwiązaniu plik wywoływany nie widzi wartości zmiennych z formularza. sad.gif
kossa
mozesz zapisac dane z formularza do cookies i w drugim oknie je pobrac smile.gif

Kossa
kszychu
No i nie wiem w czym problem!
Na buttonie dajesz akcje otworzOkienko();
W funkcji otworzOkienko() otwierasz nowe okno z odpowiednimi parametrami:
window.open("plik.php?pole=" + window.formularz.pole.value() + "&kolejne_pole=....", "nazwa_okienka", "parametry_okienka");

I masz takie okienko jakie chcesz a wnim strone taką jaką chcewsz.
Paul
[quote]window.open("plik.php?pole=" + window.formularz.pole.value()
tego chyba tu nie trzeba... bo to nie jest funkcja...
maciar91
Witam
Ostatni trop był dobry z małym wyjątkiem
Dla pola tekstowego działa
Kod
window.formularz.pole.value

a dla radio
Kod
window.formularz.id.status

Dzięki za zainteresowanie i pomoc[/code]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.