Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z explorerami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
thomson89
Witam!

Mam problem, ze swoją stroną www. Otóż, jej treść (środek, prawa kolumna) w przeglądarkach internet explorer przeskakuje za lewą kolumnę. Dodam, że kiedyś było na odwrót i dodałem "pseudokolumny" jako filary, utrzymywacze. Jest to div lewa, i prawa. Może, kodu css nie będę wklejał, bo trochę miejsca to zajmuje, ale podaje linki do wszystkiego:

- strona
- arkusz css

W razie potrzeby dołączę screeny.

Pozdrawiam, Mateusz!
t4keda
- w lewej kolumnie masz użyty kilka razy id="sidebar", dany id powinien występować tylko 1 raz na stronie, zamień to na class (w css też)
- #lewa (240px) + #prawa (margin-left 250px + content 530px) wydaje się być zbyt szeroka jak na #page (850px) //ale w FF też by wysypało
- prawa nie ma float (domyślna wartość float:none?)
- http://validator.w3.org/check?verbose=1&am...art.pl%2Fglowna
thomson89
Sidebar - zmienione.
Nie jest zbyt wąsko - ale co ciekawe, na page +1300 problem nie występuje, jednakże wtedy ta kolumna jest, powiedzmy: za daleko.
Testowałem na float i none i right (nawet left testowałem).
Z wieloma błędami nie mogę sobie poradzić, ale sądze że to nie przez to.

EDIT: float right odpada, bo wtedy pod ff sie rozjeżdza.
erix
Cytat
EDIT: float right odpada, bo wtedy pod ff sie rozjeżdza.

Hmm, a wiesz co to jest komentarz warunkowy?
thomson89
Ale co z tego jak i tak, pod IE to nic nie daje. Więc działanie bez sensu.
erix
Daje to, że wartości przeznaczone dla IE są wczytywane TYLKO w IE. Wtedy floatujesz ile chcesz, a Fx nawet tego nie zauważy.
thomson89
Ale w moim przypadku, float, nie ma wpływu na rozwiązanie przesunięcia boxu z treścią.

Czy jest float: left, right, none - środkowy box jest nadal "poniżej" menu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.