Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery] Problem ze zdarzeniami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Depresja
Witam,

Dopiero zaczynam pisać skrypty w jquery. I mam dwa problemy:

1) Dlaczego, gdy nie napisze w bloku
  1. $(document).ready(function(){
  2.  
  3. }
Wszystkich eventow itd. to one nie działają. W tutorialach w internecie nie ma pisza w takich blokach.

2) Jak zrobić, żeby po najeździe na rysunek z atrybuten( display: none lub visibility:hidden) pojawil się on. Probowalem już wielu rzeczy. Eventy działają wtedy, gdy jest on widoczny.
nospor
ad1) Bo kod który pokazałeś robi to, że zaczyna działać dopiero wtedy gdy wszystko się załaduje i jest dostępne. Nie robiąc tego to pewnie przypisujesz zdarzenia do elementów, które jeszcze nie są dostępne

ad2) A powiedz mi jakim cudem chcesz najechać na element, który jest schowany?
Depresja
wielkie dzieki za pomoc, ale mam kolejny problem, a nie chce zaczynać nowego tematu.
Mianowicie chce stworzyc interaktywną mapę z użyciem css i jquery. Problem w tym, że nie wiem jak zrobić, żeby idealnie na granicach zmieniało się podświetlenie.
http://winstonwolf.pl/css,polska.html <--- tak jak tutaj. Ja nie moge z tego skorzystać, gdyż potrzebuje ciut inny podział niż na województwa...
Moim ograniczeniem w tej chwili są prostokaty. Podmieniam zwyczajnie zdjecie, ale to powoduje, że podswietlenie zmienia się nie na granicach.
Może ma ktoś pomysł, jak to zrobić. Wiem, że można skorzystać ze znaczników
  1. <map><area .......> </map>
, ale to w moim przypadku kiepskie rozwiazanie....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.