Przede wszystkim - jeżeli choć troszkę w tym siedzisz to wiesz doskonale co to jest chociażby otarcie o kompatybilność przeglądarek na różnych systemach itd... to powinieneś wiedzieć, że chciał-nie chciał są jeszcze ludzie na tej planecie, którzy używają przeglądarek, w których zmiana display na jakiś element tabelkowy po prostu nie działa... Nie jestem przeciwnikiem tabelek i doskonale wiem o co Ci chodzi z tym ich nie lubieniem

Jeżeli robisz coś dla siebie lub pracujesz w firmie , w której non-stop klepie się to samo lub po prostu idziesz za każdą nowością jaka się pojawi w dziedzinie HTML i masz w nosie "starych użytkowników" na których można zarobić to w twoja sprawa

Niestety w realnym świecie jak się samemu projektuje i wykonuje się w firmie projekty na cały świat zarabiające jakąś normalną kasę to - wierz mi - liczy się to by temu 0,00001% użytkownikom, którzy używają np. IE 6 czy 7 (to nie mit - tego się jeszcze używa) dać szanse w pełni skorzystać z tego co robimy bo mamy z tego kasę
Tak w ogóle to postaraj się też w życiu kierować jakimiś zasadami

skoro nie masz swoich przestrzegaj tych z forum

I szanuj wszystkich jego użytkowników. Bo twój arogancki ton (choćbyś był ode mnie 20 lat starszy w co baardzo wątpie) wskazuje na narcyza w wieku 15 lat
Musisz też zrozumieć to, że jak ktoś w tym siedzi naprawdę długo to ma też nawyki związane z używaniem metod/haczyków/tricków, które kiedyś były konieczne aby wszystko zawsze i wszędzie wyglądało i działało tak samo ;P
P.S. Przedstawiona przeze mnie metoda nie jest oczywiście wymyślona przeze mnie

Wymyślił i opisał ją ktoś, kto zna się na tym 100 razy lepiej od nas obu razem wziętych - może z nim podyskutujesz

zapytaj wujka Google

Pozdrawiam