Tworzę stronę gdzie klikając na link
przekazuje zmienną w adresie do nowej strony.
W nowej stronie mam wpisane:
<?php $i=$_GET['i']; ?>
<? ?>
Tu działa wszystko, czyli pisze komunikat że zmienna istnieje i wynosi 1
W tym samym pliku mam
<?php // Ustawiamy wartości zmiennych $zmienna1 = $i; $zmienna2 = $i; // Drukujemy początek skryptu // Drukujemy zmienne JS z przypisanymi wartościami // Dalszy fragment skryptu w JS // Zakończenie skryptu ?>
czyli przekazanie zmiennej z php do js. (Wpisane tu jest dodawanie i wypisywanie wartości zmiennych dla testu i sprawdzenia czy działa)
A mój problem polega na tym, że mam skrypt js który wyświetla mi animacje flash.
<script language="javascript"> <!-- if ((window.p2q_Version) && (window.p2q_Version>=1.3)) { // Check to see if the version meets the requirements for playback if (DetectFlashVer(8,0,0)) { p2q_EmbedFlash('panorama1.swf','700','300','allowFullScreen','true'); } else { // flash is too old or we can't detect the plugin p2q_EmbedFlash('player_productinstall.swf','700','300'); document.write('<br><b>This content requires Adobe Flash Player Version 8 or higher. ' + '<a href=http://www.adobe.com/go/getflash/>Get Flash</a></b><br>'); } } else { document.writeln('<br><b>p2q_embed_object.js is not included or it is too old! Please copy this file into your html directory.</b><br>'); } //--> </script>
W 6 linijce mam nazwę pliku panorama1.swf który ma się wczytać. Moje pytanie jak ma wyglądać skrypt który będzie otwierał animacje swf w zależności od tego jaka będzie zmienna i?
Mniej więcej chciałbym żeby w nazwie animacji numerek był pobierany ze zmiennej.
panorama($i).swf
panorama(a).swf
Jak tego dokonać. O ile z php poradziłem sobie, to JS nie mogę zmęczyć.