Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wcięcia w tekście html.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
lukpio3
Witam Serdecznie
Chciałem Was bardzo serdecznie prosić o pomoc. Chodzi o to w jaki sposób zrobić wcięcia w kodzie html aby wszystko było ładnie wyrównane. Mam na myśli coś takiego jak poniżej:

Wszystko musi być tak ładne jedno pod drugim. W ogóle bym Wam nie zadawał tego pytania gdybym miał dostęp do plików strony pliku CSS ale niestety mam dostęp jedynie do panelu administracyjnego CMSa i muszę to wszystko robić w htmlu. Fajnym rozwiązaniem jest <span style="margin-left:XXpx">. Sęk w tym że jak jest przełamanie do kolejnej linii to ustawia mi już od początku a ja nie mam czasu patrzeć w którym miejscu jest przełamanie i za każdym razem wstawiać ponownie ten sam znacznik bo mam do przygotowania takich podstron z takimi opisami jak powyżej ponad 100 dlatego chcę sobie przygotować gotowy szablon i wklejać tylko zawartość tylko nie mogę tego ustawić jak należy. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Crozin
Jeżeli nie masz dostępu do arkuszy CSS, możesz:
1. Zapisać to jako tabelę.
2. Bawić się z wpisywaniem stylów dla każdego elementu przez atrybut style.
kamil4u
Możesz zrobić też to "średnio poprawnie", czyli nad tym HTML wstawić:
Kod
<style>/*I już masz dostęp do CSS*/</style>

No chyba, że rzeczywiście masz jakieś poważne ograniczenia, wtedy pozostaje to co napisał ~Crozin
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.