Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Muzyka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
PcPablo
Moje pytanie nie tyczy sie konkretnie języka php. Jakim sposobem można umieścić na stronie podkład muzyczny tak, aby po kliknięciu na jakiś link i przejściu do jakiejś innej podstrony tego samego serwisu muzyka nie przerywała, lecz grała dalej.

Pozdrawiam
Paul
Mozna go umiescic w niewidocznej ramce, ktorej adres nie bedzie sie zmieniac (linki dzialaja jedynie na ta druga ramke), czyli

1. <frameset rows="0,*" frameborder="0" framespacing="0">
  2. <frame src="dzwiek.htm">
  3. <frame src="strona.htm">
FiDO
Skrypty -> HTML
PcPablo
No taką opcje już znam, ale jak potem można sterować tym dźwiękiem, włączyć/wyłączyć? Na stronie www.galaktyka info jest właśnie muzyka w innej ramce, ale na tej stronie da się ją wyłączyć jakimś odwołaniem do strony z muzyką.
bartek89
a nie możesz zrobić w js.. jest coś takiego że robisz małe okienko które sie samo minimalizuje(albo ukrywa) i tam gra ta muzyka... i wtedy na każdym linku możesz dodać procedure powodującą zamkniecie okienka z muzyka
Paul
bartek89: Popupy z lekka mowiac nie sa lubiane...

PcPablo: Mozna sterowac, wystarczy, ze sie odpowiednio napiszesz kod. Zobacz sobie tu.
molecular
Hmmm, też się zastanawiam nad tym problemem. Ramki nasunęły mi się same winksmiley.jpg ale delikatnie mówiąc ramki nie są obecnie lubiane, tak jak pop-upy. Można niby zrobić stronę we flashu i wtedy kłopot z głowy no ale jak ja chcę w php to jest jakieś inne wyjście?
NoiseMc
Pablo, wyobraz sobie ze sluchasz sobie z winampa swojego ulubionego utworu ... szukasz czegos w google ... klikasz na link i slyszysz dwa nalozone na siebie kawalki ... masakra co?
Muzyka na stronach powinna byc tylko na żądanie uzytkownika, a co do implementacji to flash i ewantualnie JavaScript. Wiecej info tutaj.
PcPablo
Dziękuje za odpowiedź na post z 2004 roku. ;P
NoiseMc
Ale gafa ... wyskoczyl mi temat w czytniku RSS i nawet nie pomyslalem ze moze byc taki stary dlatego nawet nie patrzylem na daty winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.