Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zainfekowana strona, złosliwe skrypty js. Proszę o pomoc
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
konrad852
Witam,
Mam taki problem że strona została zainfekowana złośliwym skryptem javascript. Złośliwy kod usunąłem. zgłosiłem do google, po weekendzie było ok. Po kilku dniach jak otworzyłem stronę wyświetla mi się znowu to sam, z tym że ani złośliwego kodu nie ma, ani w google nie pokazuje mi żeby strona była zainfekowana. Nie mam nawet jak tego zgłosić. U jednych się to pokazuje, u drugich nie.

Proszę o pomoc, jak sobie z tym poradzić i wytłumaczyć mi dlaczego trak się dzieje.

Adres strony: /ciach/
Pozdrawiam,
KW
!*!
Nie zapisuj haseł w programie FTP gdy wgrywasz pliki.
konrad852
Jakoś mi ta twoją wypowiedz wcale nie pomogła... to samo znalazłem w pierwszym wyniku wyszukiwania gooogle...
Chodzi mi o to jak mam sobie tym teraz poradzić, skoro nie ma tego w kodzie, w google też pokazuje że nie ma, a u niektórych tak się niestety dzieje.
!*!
Skoro nie ma tego w kodzie, to znaczy że tego tam nie ma. A losowość wyświetlania u niektórych jest spowodowana zapewne trzymaniem cache przez przeglądarkę. A jeśli osoby te wyczyściły cache, to znaczy że jednak coś w plikach siedzi .htaccess sprawdzałeś?

Nie napisałeś też co Ci się wyświetla i jak. Skrypt JS na stronie, czy przeglądarka blokuje dostęp do strony? Jak to drugie i jest to spowodowane ostrzeżeniem o zainfekowanej witrynie, to musisz odczekać od kilku dni, do kilku tygodni.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.