Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obrazki obok siebie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
pakitos
  1. <div id='player2' style='background: url(maps/player.PNG); width: 32px; height: 32px; position: relative; top: 128px; left: 128px; z-index:19;'></div>
  2.  
  3. <div id='player' style='background: url(maps/player.PNG); width: 32px; height: 32px; position: relative; top: 128px; left: 128px; z-index:20;'></div>

Ten kod powinien wyświetlać 2 obrazki w tym samym miejscu(jeden przysłaniany przez drugi), ale player wyświetla się niżej. Podejrzewam że to przez positon relative. Jak temu zaradzić?
Damonsson
  1. position: absolute
?
pakitos

Postać mi się przeniosła. Mogę bez obaw zwiększyć top i left, żeby była na środku mapy?
Damonsson
Raczej nie, elementem rodzica dla postaci powinien być tylko obszar mapy i to wtedy i tylko wtedy, gdy ma zawsze stałe wymiary, to wtedy możesz sobie ustawiać left/right/top/bottom na pixelach.

Testuj na różnych rozdzielczościach, to zobaczysz, że na każdej będzie w innym miejscu postać.
pakitos
Rzeczywiście, przy powiększaniu (ctrl+) postać się przenosi. W takim razie jak mam temu zapobiec?
Damonsson
Odpuść sobie tę grę.
pakitos
Może ktoś jednak pomoże?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.