Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zlecę wykonanie wyszukiwarki
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Kupię
peklo
Witam
W zasadzie częsciowo mam już zrobioną wyszukiwarke ale nie moge sobie poradzić z jednym tematem, a mianowicie. Do tej wyszukiwarki która mam chcę dorzucić wyszukiwanie takie jak jest na allegro(1) lub chained menu(2) czyli:
Przykład 1 allegro
Klikam np w kategorie osobowe i na stronie głównej wyswietla mi auta osobowe, a po lewej w menu ich marki. I dalej wchodze w marki, wyswietla mi na stronie głównej marki , a po lewej stronie ich modele.
Jak klikne w model, na głównej wyswietla mi model danej marki, no i skrypt wyszukiwania sie zatrzymuje bo nie ma juz kolejnej podkategorii smile.gif. Oczywiscie wyszukiwarka musi zapamietywac wyniki w adresie URL ale to juz trzeba dopasować do mojego
skrypciku.

LUB

Przykład 2
Można również to zrobić na zasadzie dynamicznego generowania selectów. Mam takowy select ale nie wiem jak go dostosować do tej wyszukiwarki. Więc mozna skorzystać z czesciowo gotowego skryptu.

Mam juz tabele z której pobierane są modele i marki aut, maszyn rolniczych itd.

Czy ktoś jest zainteresowany, prosze o kontakt i cene
!*!
To Tobie chyba nie chodzi o wyszukiwarkę a menu tworzone rekurencyjnie na podstawie klucza.
peklo
nie wiem czy na podstawie klucza czy nie:)
Generalnie zapytanie wygląda mniej mniej więcej tak
Select * from costam where id=pid

Mam juz w zasadzie gotowy dynamiczny select który generuje kolejne selecty ale nie wiem za bardzo jak go zaimplementować do wyszukiwarki. Tzn pokazuje mi sie pierwszy select w którym jest osobowe,rolnicze,budowlane itd.
Najeźdzam na budowlane klikam wyszukaj i wyszukuje mi ok jak również i zapamiętuje.
Ale własnie mam problem z kolejnym selectem i kolejnym dla których to nie działa
in5ane
jakubkubera1992@gmail.com, odezwij się.
peklo
ok
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.