Witam serdecznie,
robię tutorial ze strony http://www.merixstudio.pl/blog/nie-boj-sie...awy-biblioteki/ i mam problem jakie powinny być lokalizację plików względem siebie, oraz gdzie, co powinno być doinstalowane. Akurat normalnie pracuję na XAMPPie, ale tutaj to chyba nie ma większego znaczenia. No ale w xampie mam katalog ReacjJSmyTut, gdzie chcę sobie robić tutoriale dotyczące ReackJS. a tam katalog tut1. I teraz podążam za tutorialem z wymienionej strony: iw tut1 tworze nowy projekt o nazwie react-project, gdzie instaluje takie rzeczy jak webpack i babel (loaders). Po zainstalowaniu webpacka trzeba utworzyć plik konfiguracyjny webpacka. Po krótkich poszukiwaniach znalazałm informację że powinien on być w głównym katalogu projekt, ale co tak w sumie mam tu uznać za główny katalog projektu? Czy tut1? Czy mam utworzyć obok node_modules jeszcze jakiś inny katalog gdzie będzie jeszcze folder app z app.js, gdzie będzie index.html i greeting.js? Własnie, gdzie index.html i greeting.js powinny się znajdować.
Patrzyłam na jeszcze kilka tutoriali, między innymi o instalacji na oficjalnej stronie Reacta, o konfiguracji środowiska, ale albo nic mi to nie rozjaśniło, albo nie działo. A ten tutorial na początek wydaje mi się najprostszy, tylko nie wszytko wyjaśnia.