Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: formularze input
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
barkroli
Jak zrobić żeby przycisk input wysyłałe wszystkie wartości z formularza a nie tylko te które znajdują się nad nim questionmark.gif
pawelgdz
problem co najmniej bez sensu ...

<form>

<form action=index.php method=post>
<input type=text name=cos>
<input type=submit value=Wyslij></form>

i mozesz miec nie wiem ile tych inputów i wysle Ci wszystkie wartosci ! polecam podstawy HTML-a
barkroli
OK tyle to i ja wiem ;-) ale o to chodzi ze ja <inputa submit= .... > nie mogę umieści na końcu tylko musze umieścic pomiędzy inputami :/
pawelgdz
a nie lepiej zrobić dwa formularze questionmark.gifquestionmark.gif?

jeden pod drugim ?

zalezy jeszcze do czego chcesz to uzyc ?
barkroli
nie niestety nie.
to jest tabela
z lewej strony sa przyciski
a z drugiej strony sa <inputy> to tak w skórcie i tak musi wlasnie zostac :/
pawelgdz
ok, no więc pozostaje Ci coś takiego jak

<button onClick="java script: location.href='index.php?zmienna=dane&zmienna2=dane2'">Wyslij dane</button>

po prostu masz przycisk a w nim akcje która wysyła dane w adresie pozniej pobierasz je za pomocą $_GET[zmienna] i $_GET[zmienna2]
kszychu
Cytat(barkroli @ 2006-03-14 19:57:39)
Jak zrobić żeby przycisk input wysyłałe wszystkie wartości z formularza a nie tylko te które znajdują się nad nim questionmark.gif

Mnie uczyli w szkole, że <input type=submit> wysyła CAŁY formularz, nie ważne, czy jest na jego początku, w środku czy na końcu. Poza tym nie to forum. Przenoszę.
revyag
Cytat(barkroli @ 2006-03-14 20:19:01)
nie niestety nie.
to jest tabela
z lewej strony sa przyciski
a z drugiej strony sa <inputy> to tak w skórcie i tak musi wlasnie zostac :/

Przecież całą tabelę ze wszystkim możesz wsadzić w jeden formularz, albo podzielić na dwie tabele i zrobić dwa formularze.
Zajec
Cytat(kszychu @ 2006-03-14 20:35:41)
Cytat(barkroli @ 2006-03-14 19:57:39)

Mnie uczyli w szkole, że <input type=submit> wysyła CAŁY formularz, nie ważne, czy jest na jego początku, w środku czy na końcu. Poza tym nie to forum. Przenoszę.

I dobrze uczyli. Autor źle coś przetestował. Input submitowy umieszczamy w dowolnym miejscu. Przy poprawnej budowie formuarza, wyśle go w całości.

Jak coś nie działa, to prosimy adres do konkretnego przykładu.
barkroli
Tak sorki temat zamknięt ;-) działa wsio
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.