Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IE powiela ostatnie znaki z diva
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Krzysztofem
Witam, mam problem z IE winksmiley.jpg

Otoz mam diva np. <div>Strona glowna ></div> no i w IE zdarza mi sie, ze osttanie znaki "na >" sa kopiowane linijke nizej. Jesli dam po divie <br/> to ten problem znika. Co sie dzieje?! smile.gif
mike
Dzieje się to że pewne znaki sa kluczowe dla HTML stąd ich stosowanie może przynieść nieoczekiwane skutki.

Powinieneś zastosować encje: &lt;, &gt;
siemakuba
Cytat
Dzieje się to że pewne znaki sa kluczowe dla HTML
nie jestem do końca pewny, że problem bierze się waśnie stąd. Zdarzała mi się taka sytuacja z innymi znakami, np |, a ten nie jest chyba kluczowy.
Problem można rozwiązać właśnie za pomocą <BR> i chyba jakieś rozwiązanie w stylach dawało radę... niestety nie pamiętam go :(

pozdr.
Krzysztofem
Przed chwila przetestowalem &lt; &gt; . Niestety to nie w tym problem. Po usunieciu tych znakow powiela kolejne w kolejce winksmiley.jpg Problem z powielaniem znika gdy cos sie pojawi ponizej np. kolejne div`y. W sumie problem polowicznie rozwiazany. Ale co gdy to bedzie ostatni div np. jakas stopka i w IE beda powielac sie znaki?! Czy naprawde jedyna metoda to <br /> albo wstawienie jakiegos pustego diva?! winksmiley.jpg
Zajec
To bug IE, nie błąd kodu. Kiedyś się z nim męczyłem, niestety nie pamiętam rozwiązania :-|

W każdym razie nie obwiniajcie kodu Krzysztofema.
marast78
wystarczy zamknąć ten block w <div></div> lub czekać na porawki ze strony MS..wiec wybierz pierwszą opcję..
gekon
Spróbuj dać dla tego diva zoom: 1; w CSS (najlepiej by bylo gdybyś to zrobił przez komentarze warunkowe, bo te właściwość rozumie tylko IE).
Kisiol_Ent
dodaj bialą spacje &nbsp; i problem w nogi.
Krzysztofem
tylko problem w tym, ze zabiera ostatnie litery z wyrazu. A tu nigdzie bialej spaciji nie dam sad.gif
gekon
Pokaż kod. Wróżenie z fusów piętro wyżej.
Krzysztofem
  1. <div>Strona glowna ></div>

kod wlasnie tak wygladal. A IE przenosil do nowej linijki ostatnie znaki "na >"
gekon
Pokaż CAŁY kod.
Zajec
Co za różnica jak ten kod wyglądał, skoro wiemy że chodzi o bug IE? tiredsmiley.gif

http://www.positioniseverything.net/explor...characters.html
gekon
Chciałem pokazać palcem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.