Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pasek przewijania w FireFox
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Black-Berry
Witam wszystkich,

Da się jakoś ustawić w ff prawy pasek przewijania tak zeby był widoczny domyslnie nawet jesli strona nie jest wysoka na tyle aby sie pojawiał ? Chodzi o to zeby był taki jak w Internet Explorerze bo jak chodzę po podstronach w ff to srodkowa czesc przeskakuje.

Pozdrawiam.
revyag
Kod
overflow:visible

następnym razem poszukaj.
Black-Berry
Zaczynam powątpiewać w istotę działania tego forum jesli nie można zadawać pytan worriedsmiley.gif. Po za tym gdzie na jakim elemencie należy ustawić overflow questionmark.gif Na <body> questionmark.gif

Jeszcze raz to samo pytanie bo kolega chyba zle przeczytał mojego posta:) Ja nie chce wyłączyć suwaka, tylko go włączyć. Overflow w tym przypadku nic nie da w ff.
revyag
Dobra nie visible, tylko scroll. Jezu tak trudno sprawdzić questionmark.gif
Przecież jasne że na body.

Wszystko dobrze zrozumiałem. Za suwak odpowiada overflow.
Black-Berry
Coś ty taki nerwowy facet? Jak nbie chcesz to nie odpowiadaj na posty?

...w kazdym razie dzieki. O to mi chodziło.
DawidF
Black-Berry: pssst - to Moderator - On musi odpowiadać/czytać/moderować... smile.gif i faktycznie ma rację - przeszukiwanie (chociażby tego forum) to podstawa...
Black-Berry
ale przeciez szukałem smile.gif I to długo. To wcale nie jest taki poularny tag... a tym bardziej że to i tak jeszcze nie załatwia sprawy bo w IE jak sie ustawi w ten sposób pokazują się 2 paski srolla.
gekon
To używając komentarzy warunkowych ustaw żeby w IE dla body overflow było auto. Poza tym dla "widzimisię" webmajstra nie warto zmieniać niektórych domyślnych ustawień przeglądarek.
Black-Berry
No tak, ale to beznadziejnie wygląda w firefoxsie kiedy tak przeskakuje:/ Mogliby wprowadzc wersje firefoxa z paskiem bocznym.

P.S. ustawienie overflow: scroll powoduje wyswietlenie sie 2 suwaków - poziomego i pionowego; mozna jakos ukryc ten poziomy ?
abc667
overflow-x overflow-y ?
masz google?
Black-Berry
Dobra, dobra... wy juz wszyscy nie cwaniakujcie z tym google smile.gif jak jestescie tacy mądrzy to powiedzie lepiej jak zrobic zeby w operze nie było 2 pasków bo tym wlasnie owocuje ustawienie overflow na scroll;

Mogę ustawić ze w IE mam inny styl za pomocą komentarzy warunkowych... ale już dla opery nie ma czegos takiego jak komentarze warunkowe (tak pisało na google wiec mnie nie besztać jak się mylę)... Nie mam juz do tego siły... echh
marci666-77
Wpisz w google kurs xhtml i chyba 3 link od gory tam znajdziesz.
qqrq
Black-Berry => Staaary... Nie chodzi o to, że my nerwowi, ale jakbyś przeglądał o forum regularnie to zauważył byś, że średnio co trzeci temat się powtarza. A jak się nie powtarza, to ma się wrażenie, że niektórzy boją się używać googla... Mnie to osobiście wyjątkowo dołują tematy w stylu "Parse error..."... Dżizas, szukajcie, patrzcie, oglądajcie, myślcie. Amen. smile.gif
kbsucha
Cytat
Dżizas, szukajcie, patrzcie, oglądajcie, myślcie. Amen.

Sie dwoch archeologow spotkalo, ostatni post byl 19.07.2007, jak wy go tam odkopaliscie tongue.gif i jeszcze takie teksty rzucacie jak w cytacie.

pozdr
Black-Berry
A odpowiedi na moje pytanie jak było tak nie ma tongue.gif Chłopaki jak macie jakieś argumenty to się je przedstawia (link itp.) Nie zachowujcie się jak w sejmie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.