Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ukrywanie title
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
mokry
Wiem, że nie jest to zgodne ze standardami, ale cóż... Nie zawsze idzie, a przynajmniej za taie pieniądze, z które akurat robi się projekt aby modyfikować gotowe klasy w JS...
Problem jest następujący:

Używam LightBox'a w projekcie. Jako znacznik title mam opis danego zdjęcia/produktu, ale występują w nim znaczniki HTML (wiem, co jest niezgodne ze strukturą XML i nie przehodzi walidacji...).
Wszystko działa pięknie po wyświetleniu Lighbox'a, ale przed kliknięciem po najechaniu na link jak to zwykle bywa w przeglądarkach pokazuje się w tym śmiesznym prostokąciku przeglądarki opis title, pokazując jednocześnie wszystkie używane w LB tagi HTML i wygląda to dość dziwnie dla zwyklego użytkownika.

I tu pytanie: Czy da się jakoś uniemożliwić domyślne pokazywanie znacznika title="" po najechaniu myszą?
nevt
skoro i tak nie dbasz o standardy, to możesz użyć innej właściwości zamiast title, np. lang - wtedy nic ci nie będzie wyskakiwało po najechaniu myszką, a z JS będziesz miał do tego dostęp ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.