Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony 1.2] sfForm, i18N, Doctrine
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
sticker
Witajcie, niedawno potanowiłem zmierzyć się z Doctrine i sprawdzić jak działa z symfony. I już na samym poczatku rozczarowania napotkałem kilka problemów. (Stary dobry propel jakos nigdy mnie nie zawdzodził) Łatwo sie nie chce poddać, wiec póki co nie zamierzam składac broni. Mam pytanie dotyczące sposobu wyciągania z obiektu sfForm (i jego podklas) informacji jaki zostały dodane w formularzu w wersji językowej powiedzmy 'pl'.

Co mam:
Formularz wygenerowany w wersji dwujęzycznej 'pl' i 'en'. W polach formularza należących do wersji językowych moge uploadować pliki i zrobiłem to tak w metodzie configure dla XxxForm
  1. <?php
  2. public function configure()
  3.    {
  4.        $langs = sfConfig::get('app_accepted_languages');
  5.        $this->embedI18n($langs);
  6.        foreach ($langs as $lang){
  7.            $this->widgetSchema[$lang]['img_thumb'] = new sfWidgetFormInputFile();
  8.        }
  9.    }
  10. ?>

W powstałym obiekcie XxxForm w metodzie doSave chce sie dostać do pola form['pl']['img_thumb'] niestety nie potrafie tego osiągnąć. Udało mi się dostać poprzez
  1. <?php
  2. $this->getObject()->getTransaltion('pl')
  3. ?>

do Obietu XxxForm_i18n ale nie potrafie dalej z niego wyciągnąć interesującego mnie pola 'img_thumb' (getValue(pole) nie działa na tym obiekcie). Ma ktoś rozwiązanie do tego problemu?
Pr0100
  1. <?php
  2. $this->getObject()->Translation['en']->img_thumb
  3. ?>
sticker
dzięki za pomoc, tym razem widzi pole ale stwierdza że jest puste. Samo print_r(..Translate['pl']) podaje że w obiekcie są ustawione te zmienne. Jakiś inny hint ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.