kicaj
4.02.2010, 13:46:00
Prosze raczej nie o ocene a znalezienie bledow na roznych platformach i roznych przegladarkach.
http://idsreklama.comJesli zdarza sie takowe, prosze o krotki opis sytuacji.
Dodatkowo opinie mile widziane:)
Dziekuje z gory
wookieb
4.02.2010, 13:52:57
Pomysł bardzo fajny, realizacja też nawet nawet.
Pod ie7... no to trzeba zobaczyć. Blenda tła nachodzi na treść. Napisy w prawym górnym rogu nachodzą na siebie. Kompletnie nieużywalne na ie7.
Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego ludzie tak bardzo unikają flasha... Wtedy nie byłoby problemu z takimi rzeczami.
Szymciosek
6.02.2010, 09:17:13
Ogólnie pomysł fajny, możesz zwiększyć FPS, aby wszystko płynniej chodziło, chyba, że chciałeś taki efekt.
Preloader taki skoczny, czasami miałem wrażenie, że nie dojdzie do końca przy 100%.
Testowane pod Operą - jest ok
dr_NO
7.02.2010, 23:59:23
Nie no, fajne, fajne

Podoba m się, działa poprawnie i sprawnie na Leopardzie 10.5.8 i safari 4.0.4

Jedyne co by można zmienić, to to że:
> np. po najechaniu na obraz, tak fajnie się rozmazuje, a później już tlko odkrywa, można by zrobić efekt "zamazywania", chodź nie wiem czy by to było dobre
Swoją drogą, bardzo fajny wystrój wnętrza
wiewiorek
8.02.2010, 07:51:14
wookieb mało osób chce używać flasha, bo się wolno ładuje - mi np. załadowanie tej strony zajęło 3 minuty (normalnie jak coś mi się tak długo ładuje to to zamykam), a po drugie pozycjonowanie flasha jest praktycznie niemożliwe.
darko
8.02.2010, 07:55:51
Daj numer do Karoliny
// aatrochę za mała fota główna, powinna być na całą stronę i więcej klikalnych punktów. Jak dasz numer do Karoliny, to dam 7/10
wookieb
8.02.2010, 08:07:49
Cytat(wiewiorek @ 8.02.2010, 07:51:14 )

wookieb mało osób chce używać flasha, bo się wolno ładuje - mi np. załadowanie tej strony zajęło 3 minuty (normalnie jak coś mi się tak długo ładuje to to zamykam), a po drugie pozycjonowanie flasha jest praktycznie niemożliwe.
Bzdura. Zależy jakiego flasha przygotujesz a boty już odczytują pliki swf bez problemu.
wiewiorek
8.02.2010, 08:59:10
Nie bzdura tylko prawda - jakby zrobic identyczna strone w PHP czy w zwykłym HTML to na pewno nie ładowałaby sie 3 minuty u mnie

A google wciąż pracuje nad poprawnym odczytywaniem tresci z flasha - wiec troche przesadzasz, ze juz jest wszystko super i ze strony flash mozna pozycjonowac tak samo dobrze jak inne - otoz nie, wciaz ich pozycjonowanie jest utrudnione o ile w ogole mozliwe w stosunku do zastosowania tradycyjnych technologii.
Blame
8.02.2010, 15:37:40
Co do strony, to usunął bym outline przy linkach na głównej. Niby szczegół ale mnie zawsze denerwował i robi to nadal
mokry
10.02.2010, 11:19:55
Nie widzę niestety żadnego loadera dla obrazków w galerii. Mnie osobiście to nie przeszkadza choć w pierwszym momencie po ukazaniu się warstwy modalnej nie bardzo wiedziałem czy się cokolwiek załaduje czy nie. Wg usability powinieneś zrobić/dodać jakiegoś loaderk'a.
Tak jak powiedział kolega Blame: outline trochę dziwnie wygląda, szczególnie, że raczej nikt nie będzie skakał Tab'em po linkach.
Jedno co mnie jeszcze bardzo zraziło: brak wsparcia dla IE6. Dodaj jakiegoś IEPNGFix'a i style dla IE6 zamiast komunikatu o braku wsparcia. Dlaczego? Wyobraź sobie potencjalnych klientów, którzy nie mogąc wejść na Twoją stronę... idą do konkurencji. Według statystyk, bardzo dużo osób jeszcze siedzi na IE6 i nie aktualizują do nowszych, ponieważ: 1) Nie wiedzą jak, 2) Mają wyłączone aktualizacje automatyczne ze względu na nielegalnie zainstalowane Windows'y, 3) Są już tak przyzwyczajeni do IE6, że boją się przejść na inne przeglądarki.
Ogólnie pomysł bardzo fajny i oryginalny (biorąc pod uwagę technikę wykonania). 6/10
Pozdrawiam,
Michał.
kicaj
10.02.2010, 11:25:29
Co do loadera w zdjeciach, bedzie cos...
Outline zniknie.
Co do wsparcia dla IE6, to wlasnie dzieki takim komunikatom IE6 "zlikwidujemy". Tworzenie trickow z przezroczystoscia PNG i osobnych stylii, bedzie wlasnie powodowalo akceptacje IE6 na rynku. A tego raczej niechcemy?
mokry
10.02.2010, 11:57:43
My jako osoby, które tworzą strony WWW- nie chcemy. Ale zadaj sobie podstawowe pytanie: Czy jako usługodawca też tego nie chcemy?
Ma to kluczowe znaczenie. Poprzez brak wsparcia IE6 tracisz klientów i... pieniądze.
Owszem, jestem za tym, aby IE6 zniknęło, ale naszych dochodów? Chyba nie bardzo. Takie sztuczki można robić na blogach, stronach typu non-profit.
Jeżeli stawiasz ideę wypierania IE ponad wszystko - OK.
Nie odbierz mojej wypowiedzi w jakiś błędny sposób, ponieważ nie chcę Ci mówić co i jak masz robić. Zrobisz dokładnie to co zechcesz, jednak ja na mojej firmowej stronie nie pozwoliłbym sobie na taki zabieg kosztem klientów. Trzeba żyć, utrzymać rodzinę, ubrać dzieci, nakarmić je... A na to potrzebne są pieniądze.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.