Mam następujący problem. W backendzie mam moduł zarządzający newsami. Korzystam z TinyMCE. Przy dodawaniu nowego rekordu treść wraz z wygenerowanymi tagami trafia do bazy (Mysql). Do tego momentu jest wszystko ok.
W frontendzie mam moduł news, który wyświetla newsy. Te wyświetlam za pomocą partiala, do którego przekazuje obiekt $news utworzony przez NewsPeer. W partialu pola z obiektu wyświetlam za pomocą echo (echo $news->getConent(); ). Jednak to nie wyświetla mi sformatowanej treści newsa a czysty tekst z tagami zamienionymi na encje.
Kod akcji Index modułu News:
CODE
public function executeIndex(sfWebRequest $request)
{
$this->news = NewsPeer::doSelect(new Criteria());
return sfView::SUCCESS;
}
{
$this->news = NewsPeer::doSelect(new Criteria());
return sfView::SUCCESS;
}
Kod widoku IndexSuccess:
CODE
<?php include_partial('load_news', array('news' => $news)); ?>
Kod partiala load_news:
CODE
<?php foreach($news as $single_news): ?>
<div class="post">
<h2><?php echo link_to($single_news->getTitle(),'news/show/?id='.$single_news->getId()); ?></a></h2>
<p class="posted">
<span class="posttime"><?php echo $single_news->getCreatedAt('d-F-Y'); ?> / Dodane przez <?php echo $single_news->getAuthor(); ?></span>
<span class="comments"><a href="comments.html">4 Komentarze</a></span>
</p>
<div class="entry">
<p>
<?php echo $single_news->getContent(); ?>
</p>
</div>
</div>
<?php endforeach; ?>
<div class="post">
<h2><?php echo link_to($single_news->getTitle(),'news/show/?id='.$single_news->getId()); ?></a></h2>
<p class="posted">
<span class="posttime"><?php echo $single_news->getCreatedAt('d-F-Y'); ?> / Dodane przez <?php echo $single_news->getAuthor(); ?></span>
<span class="comments"><a href="comments.html">4 Komentarze</a></span>
</p>
<div class="entry">
<p>
<?php echo $single_news->getContent(); ?>
</p>
</div>
</div>
<?php endforeach; ?>