Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Cache części szablonu inny dla każdego modułu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Ziels
Witam!

Chciałemw Symfony stworzyć element szablonu (partial) który na podstawie wejściowych danych będzie wyświetlał tabelę. Dla każdego modułu ta tabela będzie inna, i będzie się zmieniać na tyle żadko że cache'owanie byłoby idealne w celu uniknięcia dodatkowego zapytania na każde wywołanie strony. Problem mam taki, że nie wiem jak taki fragment cache'ować dla różnych modułów niezależnie od przyjętych parametrów GET dla akcji w module. Ktoś robił coś podobnego?
destroyerr
Ja stworzyłbym dla każdego modułu komponent, np. o nazwie: index. W szablonie dodałbym slot dla tego komponentu (include_component_slot('index)winksmiley.jpg, a potem dla każdego modułu w view.yml ustawiłbym komponent index z tego samego modułu. Uzyskasz w ten sposób dodatkowy podział, czyli zwiększysz czytelność.
Jeszcze została sprawa cache'owania. A to już prosta sprawa. W pliku aplikacji cache.yml ustwiasz dla index - enabled: on i już działa wszystko.

Pewnie są inne sposoby rozwiązania tego problemu, ale ten moim zdaniem daje najszybciej efekt.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.