Można powiedzieć, iż zatrzymałem się w połowie, otóż:
Mam kod:
<?php function curl_send_post( $COMMAND,$URL="https://domena/lacznik.php" ) { $curl = curl_init(); curl_setopt($curl,CURLOPT_URL,$URL); curl_setopt($curl,CURLOPT_SSL_VERIFYPEER,0); curl_setopt($curl,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1); curl_setopt($curl,CURLOPT_POST,1); curl_setopt($curl,CURLOPT_USERAGENT,"lacznik client"); curl_setopt($curl,CURLOPT_HTTPHEADER,array("Content-Type: application/x-www-form-urlencoded;charset=ISO-8859-2", curl_setopt($curl,CURLOPT_POSTFIELDS,$COMMAND); curl_setopt($curl,CURLOPT_HEADER,1); $RESPONSE=curl_exec($curl); curl_close($curl); } ?>
Komenda którą powinienem wysłać:
<?php $komenda = "query[klient][pw]=haselko" ."&query[klient][uid]=user_id" ."&query[command]=witaj" ; ?>
Jako odpowiedź powinienem otrzymać:
<?php ( [nr] => numer kolejny klienta [ver] => wersja łącznika [lang] => wersja języka [access] => all [connection] => OK [ip:connect] => Adres IP lz którego się połączono ) ?>
No i właśnie jak te dane wyciągnąć aby ukazać je na stronie?
Jakaś podpowiedź, przykład?
Próbowałem już wyciągać dane ze zmiennych w postaci np $resdata[0] ale to chyba nie ten trop oraz jak w ogóle sprawdzić czy komenda ta pobiera jakieś dane?