Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]wyswietlanie danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kord
Chcę aby z bazy danych wyświetlały mi sie tylko 5 rekordów. Każde następne już na nowej stronie. Niestety działa mi tylko pierwsze 5

1. <?php
  2. require("panel.php");
  3. $nr_strony=1;
  4. $nr=1;
  5. $wyswietl_user=mysql_query("SELECT * FROM login,klient WHERE login.id>=(($nr_strony*5)-4) AND login.id=klient.id");
  6. $zmienna=$ile_user;
  7. $ilosc_stron=1;
  8. echo'<table width="520px" align="center" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" border=\"1\" frame=\"hsides\" bgcolor=\"#99CCFF\"><center>';
  9.  echo "<tr>
  10.  <td bgcolor='Teal' align='center'>Lp.</td>
  11.  <td bgcolor='Teal' >Login</td>
  12.  <td bgcolor='Teal' >Imie</td>
  13.  <td bgcolor='Teal' >Nazwisko</td>
  14.  <td bgcolor='Teal' >E-mail</td>
  15.  <td bgcolor='Teal' >Szczegóły</td>
  16. </tr>";
  17.  while ($zmienna>5)
  18.  { 
  19.  $zmienna=$ile_user-5;
  20. $ilosc_stron++;
  21.  } 
  22.  
  23.  for($i=1;$i<=5;$i++)
  24. {
  25.  
  26.  $pokaz = mysql_fetch_assoc($wyswietl_user);
  27.  echo "<tr><td width='20px'bgcolor='Silver' align='center' >". $nr . "</td>";
  28. echo "<td width='80px' bgcolor='Gray'>" .$pokaz['user']. "</td>";
  29. echo "<td width='110px'bgcolor='Silver'> " .$pokaz['imie']. "</td>";
  30. echo "<td witdt='110px'bgcolor='Silver' > " .$pokaz['nazwisko']."</td>";
  31. echo "<td witdt='150px'bgcolor='Silver' ><a href=mailto:'".$pokaz['email']."'>" .$pokaz['email']. "</a></td>";
  32. echo "<td witdt='50px'bgcolor='Silver' ><a href='pokaz_user.php?id=" . $pokaz['id'] . "'> Pokaż</a>";
  33. $nr++;
  34. }
  35.  echo'</center></table>';
  36.  
  37.  for($x=1;$x<=$ilosc_stron;$x++)
  38.  {
  39.  echo "<a href='" . $config_basedir . "/admin/show_user.php?id=" . $x . "'>[ " . $x . " ]</a>";
  40.  $nr_strony=$_GET['id'];
  41.  }
  42.  
  43. ?>
  44. </div>
wookieb
A gdzie masz zmiane numeru strony?
Kod
$nr_strony=1;

Ludzie MYŚLCIE. UŻYJCIE MÓZGU! To było taki problem zdebugować sobie kod? Wyświetlić treść zapytania. Sprawdzić zawartości zmiennych PRZED zapytaniem? Nie. Myślcie a nie żalcie się światu każdym brakiem średnika w skrypcie...
kord
for($x=1;$x<=$ilosc_stron;$x++)
{
echo "<a href='" . $config_basedir . "/admin/show_user.php?id=" . $x . "'>[ " . $x . " ]</a>";
$nr_strony=$_GET['id'];
}
wookieb
A widzisz zeby ta zmienna zmieniała się PRZED zapytaniem? i żeby powędrowała do zapytania? Poza tym to ograniczania wynikow używa się LIMIT w mysql. I nie pytaj jak to się stosuje tylko manual mysql i szukaj,
kord
po załadowaniu strony zmienna $nr_strony ma wartość 1.
Po kliknięciu linku do strony 2 wartość zmiennej ma już 2.
Jestem początkujący to może czegoś nie rozumiem.
wookieb
Kod
$nr_strony=1;
$nr=1;
$wyswietl_user=mysql_query("SELECT * FROM login,klient WHERE login.id>=(($nr_strony*5)-4) AND login.id=klient.id");

Widzisz na tym "odcinku" ustawienie wartości zmiennej $nr_strony z Geta? Bo ja nie... Wiec gdzie według ciebie strona ustawia sie na 2?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.