Chcę aby z bazy danych wyświetlały mi sie tylko 5 rekordów. Każde następne już na nowej stronie. Niestety działa mi tylko pierwsze 5
<?php
require("panel.php");
$nr_strony=1;
$nr=1;
$wyswietl_user=mysql_query("SELECT * FROM login,klient WHERE login.id>=(($nr_strony*5)-4) AND login.id=klient.id"); $zmienna=$ile_user;
$ilosc_stron=1;
echo'<table width="520px" align="center" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" border=\"1\" frame=\"hsides\" bgcolor=\"#99CCFF\"><center>'; <td bgcolor='Teal' align='center'>Lp.</td>
<td bgcolor='Teal' >Login</td>
<td bgcolor='Teal' >Imie</td>
<td bgcolor='Teal' >Nazwisko</td>
<td bgcolor='Teal' >E-mail</td>
<td bgcolor='Teal' >Szczegóły</td>
</tr>";
while ($zmienna>5)
{
$zmienna=$ile_user-5;
$ilosc_stron++;
}
for($i=1;$i<=5;$i++)
{
echo "<tr><td width='20px'bgcolor='Silver' align='center' >". $nr . "</td>"; echo "<td width='80px' bgcolor='Gray'>" .$pokaz['user']. "</td>"; echo "<td width='110px'bgcolor='Silver'> " .$pokaz['imie']. "</td>"; echo "<td witdt='110px'bgcolor='Silver' > " .$pokaz['nazwisko']."</td>"; echo "<td witdt='150px'bgcolor='Silver' ><a href=mailto:'".$pokaz['email']."'>" .$pokaz['email']. "</a></td>"; echo "<td witdt='50px'bgcolor='Silver' ><a href='pokaz_user.php?id=" . $pokaz['id'] . "'> Pokaż</a>"; $nr++;
}
for($x=1;$x<=$ilosc_stron;$x++)
{
echo "<a href='" . $config_basedir . "/admin/show_user.php?id=" . $x . "'>[ " . $x . " ]</a>"; $nr_strony=$_GET['id'];
}
?>
</div>