Mam takie problem:
Wyświetlam sobie na stronie tekst wpisany przez użytkownika. Tekst znajduje sie w div'ie o określonej szerokości np 200px. Problem w tym, że jeżeli użytkownik wpisze jakiś długi ciągły tekst np: ToJestMójTekstBlaBlaBlaBla, to tekst ten się nie przełamuje, tylko wyłazi poza diva.
Próbowałem przełamać tekst przy pomocy php i funkcji wordwrap, po każdym 21 znaku w danej linii wstawiam spację. Byłoby ok, ale jeśli użytkownik wprowadzi tekst poprawnie wówczas jemu też przełamie po 21 znaku i niepotrzebnie przetnie wyraz na pół jeżeli akurat w tym miejscu wypadnie np środek wyrazu, poza tym jeśli korzysta z innej przeglądarki, lub systemu operacyjnego, to wielkość czcionki się zmienia i dla większej czcionki nie będzie to już 21 znak, a np 18 (dla przykładu IE7 w xp po 21 znaku, a IE7 w viście po 18), nie mówiąc już o zmianie wielkości czcionki przez użytownika.
Szukałem już tego w różnych miejscach, tu na forum też, ale żadne rozwiązanie nie jest wystarczająco dobre.
W css ustawienie max-width: 200px; w ogóle nie daje rezultatu.
Wiem, że mogłoby pomóc umieszczenie tabelki zamiast divów (choć pewności nie mam bo nie sprawdzałem), ale tabelki chciałbym i tak uniknąć.
Jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc