Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Ustawienie scrolla na dole diva, i bbcode
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Fishu
Mam pytanie odnośnie javascript. Zrobiłem własny czat, ale chciałbym go troszke udoskonalić.

1. Po kliknięciu w jakiś button bbcode, wypisuje najpierw pierwszą część tagu i zaznacza pole, a potem drugą, np. jak raz kliknie to wpisze [ b] i zaznaczy pole (żeby można było odrazu coś wpisać, a jak drugi raz kliknie to wpisze tylko [ /b]. Widziałem na innych czatach, forach itp. takie coś, że po kliknięciu w button, wpisuje się np. [ b] i [ /b], a pomiędzy nimi ustawia się kursor. (jeśli możecie, to podajcie jakiś link do tutoriala albo funkcje, jeżeli jest jakaś do tego).

2. Jest to czat z użyciem technologi ajax. Jak jest więcej wiadomości to poprostu robi się scroll i on pokazuje górę diva - najstarsze wpisy. Jak zrobić, aby scroll automatycznie schodził na sam dół diva ?

Z góry dziękuje.

P.S. Link do czatu: http://chat.webaid.pl (login: test, hasło: test)
MWL
Wydaje mi sie że powinieneś zmienić dział i nazwę tematu. Co do automatycznego schodzenia scrolla. Mozesz to zrobuić w js ale wydaje mi sie ze lepiej było by dać diva wypozyconowanego od dołu...
webdice
Proszę poprawić tytuł tematu, ma on opisywać problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.