Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Połączenie TCP/IP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Neo_b
Witam, jestem tu nowy. Mam pytanie, w jaki sposób mogę spowodować, żeby mój skrypt oczekiwał na połączenie TCP/IP? Po wywołaniu skryptu, jest on zakończony i już chyba nie oczekuje... (po użyciu socket_listen()) Na dodatek chciałbym się zapytać jak wywołać skrypt na serwerze metodą post (po uzyskaniu połączenia z serwerem).

Mianowicie chodzi mi o to, żebym mógł się dzięki mojemu programowi wysłać informacje do skryptu php, który potem wyśle je gdzie indziej. (proszę podać jaki pakiet muszę wysłać, te przykładowe pakiety znalezione w Internecie nie działają, a wszędzie wrzuciłem znaki CRLF)

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
golaod
CURL
Neo_b
Dzięki za odpowiedź, z tego co przeczytałem cURL to biblioteka umożliwiająca proste przesyłanie formularzy. Niestety potrzebuję informacji o całym pakiecie, ponieważ mój skrypt php jest wywoływany spod UnrealScript, gdzie muszę wszystko robić "na piechotę". Potrzebuję również wiedzieć w jaki sposób sprawić, by skrypt php po wysłaniu pakietu przez protokół TCP/IP oczekiwał na odpowiedź, którą mógłbym później wykorzystać.

Gnębi mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie nie rozumiem różnicy pomiędzy tworzeniem gniazda (socket) poprzez socket_create(), bindowaniem go do adresu IP funkcją bind_socket() oraz łączenie go do zdalnego hosta dzięki socket_connect() a użyciem fsockopen(). Czy różnica w ogóle istnieje?

Dziękuję i pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.