Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Skrypt a`la jestmistrzem.pl
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BatGraf
Cześć smile.gif

Słuchajcie:

1. Czy jest gdzieś gotowiec podobnego skryptu jak na "jestmistrzem.pl"
2. Lub jak to działa?

Oczywiscie nie proszę o zrobienie czegoś za mnie, a raczej nakierowanie na odpowiednie tory. Google niewiele mi powiedziało, w kazdym razie nie znalazłem tego.

Z góry dzieki za pomoc smile.gif
nie
nie ma nic w sieci podobnego
esiek
powiem tak. . . da sie to zrobic poprzez zmienną np blablabla.pl/?x=NICK ale z uzyciem subdomen bedzie ciezko. . . . a co do mojej koncepcji to wystarczy w pliku uzyc warunku jezeli x nie jest puste to dodaje 1 ponkt z pola x [oczywiscie pod warunkiem ze nie minęły 24h od wczesniejszej wizyty = zapisujemy to w coockie] następnie rozpatrujemy czy baza danych o nazwie ze zmiennej x istnieje . . jezeli nie to tworzymy ją o wartosci 1 jezeli istnieje dopisujemy kolejny punkt oczywiscie jezeli robisz to na plikach txt uzywasz tablicy aby dodac date a to po to aby po 30 dniach anulowac jakis zdobyty punk smile.gif dodatkowo musisz zrobic jakies sortowanie bazy danych wedlug zebranych punktów i okreslic na bieżąco miejsce uzytkownika winksmiley.jpg . . . cos takiego. . . . da sie napisac winksmiley.jpg www.php.net i jedziesz :]

pozdrawiam i mam nadzieje ze moja koncepcja nakieruje cie jak mozesz to zrobic. . .
erix
Cytat
da sie to zrobic poprzez zmienną np blablabla.pl/?x=NICK ale z uzyciem subdomen bedzie ciezko.

Wildcard na domenę + mod_rewrite i z głowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.