Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Problem z rebuild model
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
masterix
Witam,

Piszę aplikację i zainstalowałem sobie wtyczkę sfGuardPlugin, stworzyłem schema.xml do mojego projektu i wszystko było ok. Dzisiaj uznałem, że muszę zrobić drobną poprawkę w strukturze bazy więc zmodyfikowałem schema.xml i puściłem komendy:
symfony propel:build-schema
symfony propel:build-model
symfony propel:build-sql

Niestety przy drugiej i trzeciej dostaję błąd:
duplicate table found propel

Szukałem trochę na forum symfony ale nie znalazłem. sfGuardPlugin/config ma tylko dwa pliki, config i schema. Symfony 1.1
Co jest źle?

pzdr.
destroyerr
Jeśli edytowałeś sfGuardPlugin/config/schema.yml to źle, powinineś to zrobic w pliku config/sfGuardPlugin_schema.custom.yml. Niestety nie znam sposobu jak zrobić to w pliku xml.

Jest jeszcze możliwość (skoro za 2 i trzecim razem nie daje rady), że z powodu jakiegoś błędu pozostał gdzieś plik generated-*schema.xml. Poszukaj, jeśli go masz to usuń.
masterix
Nie edytowałem schema.yml pluginu. generated-*schema.xml też żaden nie pozostał. Dało radę tylko w ten sposób na razie:
symfony propel:build-schema
usunięcie schema.yml z pluginu
symfony propel:build-model
symfony propel:build-sql

No ale to nie jest rozwiazanie tylko obejście problemu. Jak coś jeszcze przyjdzie Ci do głowy to z chęcią przeczytam smile.gif

pzdr.

Problem rozwiązany - pomyliłem znaczenie poleceń smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.