Właśnie wpadłem na pomysł, aby się trochę pobawić bazami danych, dopiero zaczynam, więc proszę o wyrozumiałość, poszukam sobie sam tutoriali, ale w każdym pisze tylko o tym co można z taką bazą zrobić jak już będzie stworzona

a ja nawet nie wiem jak ja mogę taką utworzyć. Mam program WebServ 2.0 Mam w nim coś takiego "Kontrola MySQL", "MySQL Control", "phpMyAdmin" - Każda z nich jest inna. Problem polega na tym, że ja nigdy nie ustawiałem ani nazwy użytkownika ani hasła do localhostu, a przy uruchomieniu phpMyAdmin jak i tamtych 2innych prosi mnie właśnie o hasło. Najwięcej próbowałem z phpMyAdmin bo gdzieś wyczytałem, że to jest bardzo dobre. Jest tam napisane "domyślny login: toot" - więc taki login wpisałem ale hasło się nie zgadza, nie jest puste ani nie jest tym samym słowem, ani nie jest nazwą "localhost" i już naprawdę nie wiem jakie to może być hasło, może ktoś ma webserva i wie z kąd to hasło odzyskać??
Za to przy MySQL Control przy tworzeniu bazy danych muszę podać nazwę hosta, tu to już na pewno mi pomożecie

- nie ważne co wpiszę, nazwa hosta jest zła, wyskakuje błąd podczas próby połączenia do bazy, że nazwa hosta zła. Próbowałem już localhost, localhost/phpmysql, i naprawdę bardzo różnych

HELP.
PS. Jestem dopiero MEGA początkującym, więc proszę, powstrzymajcie się od obraźliwych, nikomu nie potrzebnych komentarzy.