Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Flash na stronie WWW (jeden lub wiele)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
elmozaur
Witajcie.
Czy ktos moze podzielic sie wiedza na temat osadzania plikow Flash w plikach HTML.
W sieci sa dziesiatki rozwiazan typu AC_FL RunContent() lub metod <object> i <embend>.

Interesuje mnie taka metoda osadzenia flesza w kodzie html ktora bedzie dobrze interpretowana przez FF2-3 i IE5-7.

Aha no i jeszcze pytanie dodatkowe jak takie osadzanie ma sie do wrzucenia kilku swfow na strone ? Czy zawsze trzeba kopiowac te wszystkie inicjalizacje dla kazdego pliku z osobna ?
(np gdy top logo jest fleszowe, menu strony i jakies banery reklamowe).

za info lub linki z gory dziekuje i pozdrawiam
Grzesiek
wookieb
google.pl->swfobject
mike
Że tak zapytam po co się interesujesz IE5 i IE5.5?
elmozaur
Dzieki za zainteresowanie:

wookieb:
tak wiem juz tak robilem i tak jak pisalem wynikow sa dziesiatki. mi chodzi o jedno z lepszych waszym zdaniem ;-)

mike:
powiem szczerze niewiem ;-) a tak powaznie to chcialbym zachowac jakas tam kompatybilnosc z explorerami wczesniejszymi niz 7

Waszym zdaniem jakie przegladarki (wersje) powinno sie obecnie uwzgledniac przy tworzeniu stron ?
mike
Cytat(elmozaur @ 3.12.2008, 12:18:53 ) *
tak wiem juz tak robilem i tak jak pisalem wynikow sa dziesiatki. mi chodzi o jedno z lepszych waszym zdaniem ;-)
Najlepszy jest właśnie SWFObject.
mike:
powiem szczerze niewiem ;-) a tak powaznie to chcialbym zachowac jakas tam kompatybilnosc z explorerami wczesniejszymi niz 7
Wcześniej niż IE7 to już tylko IE6.
http://www.ranking.pl/index.php?page=Ranks...&stat=22|OW
IE5.x to tylko 0.1% udziału w rynku, więc pomijalna ilość.

Waszym zdaniem jakie przegladarki (wersje) powinno sie obecnie uwzgledniac przy tworzeniu stron ?
IE6, IE7, Firefox, Opera, Safari.
elmozaur
dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.