Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Apache nie odpowiada
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
r33d
Witam,

Mam mały problem z Apachem (z luźną instalacją oraz z tą w AppServ). Po wrzuceniu na serwer stronek php i wywołaniu ich z przeglądarki czasem się wyświetlają a czasem widać że przeglądarka oczekuje na odpowiedź serwera - niestety na 1 udany request przypada 20 nieudanych i tak często aż do restartu kompa. W logach żadnych błędów nie widzę, firewall na to nie ma wpływy, efekt jest przy włączonym i wyłączonym. Dzieje się tak głównie w przypadku bardziej rozbudowanych skryptów np. phpBB. Czy ktoś miał kiedyś taki problem i może ma pomysł co to jest? Jest to dziwne o tyle że na innych komputerach tak mi się nie dzieje ale chwilowo muszę używać tego... 

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
tomsi
Skoro na innych kompach jest ok to może jest to problem systemu operacyjnego. A może instalacji Apache'a na komputerze.
pi_wo
przejrzyj ustawienia w php.ini , moze parametry

max_execution_time = [sekundy]
max_input_time = [sekundy]
default_socket_timeout = [sekundy]
mysql.connect_timeout = [sekundy]

są ustawione na wyjątkowo niską wartość (default to 60). Jednak skłaniałbym się do tezy tomsiego... coś się sypie po stronie maszyny, na której pracujesz. A powodów dlaczego tak się może dziać, nie sposób wyliczyć ani ustalić na podstawie domysłów.
erix
Cytat
Czy ktoś miał kiedyś taki problem i może ma pomysł co to jest? Jest to dziwne o tyle że na innych komputerach tak mi się nie dzieje ale chwilowo muszę używać tego...

Masz pewnie gdzieś połączenie PHP z Apache przez php5apache2_2.dll. Spróbuj przez php5apache2_2_filter.dll, czasem pomaga.
r33d
Dzięki za pomoc. Postaram się sprawdzic, póki co mam rozwiązanie zastępcze: Krasnal, działa bezbłednie winksmiley.jpg 
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.