szperam w guglach od wczoraj od 23:07 i znalazłem sporo przykładów, które ... najzwyczajniej w świecie nie działają.
Tutaj na forum także widziałem z kilka, lub kilkanaście tematów o wariacjach z powtórzeniami, wszystkie funkcje które prezentowali użytkownicy również się sypały, albo nie działały kompletnie... Widziałem funkcje z owocami i kolorami, ale to nie jest to, bo funkcja układa string z dwóch znaków z danych zbiorów. Potrzebuje funkcji, która jest uniwersalna i układa ciągi zawierające $zmienna znaków ze zbioru a-z, 0-9 oraz dodatkowo do zbioru dorzucam myślnik "-".
Na początek próbowałem coś zrobić z tym - http://forum.php.pl/index.php?showtopic=43...amp;hl=wariacje
ale po przeczytaniu tematu i wypowiedzi scanner'a, spróbowałem użyć jego funkcji, która niby działała, ale wyrzucała losowy ciąg, w dodatku przy ustawieniu 3 znaków (i wiecej) w ciągu skrypt umiera...
Następnie próbowałem przerobić to:
<? function make_seed() { return ((float)$sec+(float)$usec) * 100000; } $k = 4; // wyrazy k-elementowe for ($i=0; $i<=1000; $i++) // powtorzenie 1000x. { for ($i2=0; $i2<$k; $i2++) { $a[$i] .= $zbior[$l]; } } ?>
Ale to wyglądało jak zgadywanka, ciuciubabka, losowe tablice, powtarzają się np. pare razy CCCC albo po kilka razy BBBB
Już nie mam pojęcia jak to zrobić... prosze pomóżcie